Vodopivec d.o.o.
Partizanska 50
6210 SEŽANA
Tel: + 386 (0)5 73 00 420
Fax: + 386 (0)5 73 00 425
Mail: matej@enovodopivec.si
Super koncentriran-ultrafiltriran pektolitični encim z močnim celulaznim in hemicelulaznim delovanjem. V fazi maceracije rdečih sort omogoče hitro in kakovostno ekstrakcijo antocianov in taninov, ki stabilizirajo barvo, ter aromatičnih snovi iz jagodnih kožic. Uporabna količina: 0,4-0,6 ml/hl
Visoko koncentrirani pektolitični encim z močnim celulaznim in hemicelulaznim delovanjem. V fazi maceracije rdečih sort omogoča hitro in kakovostno ekstrakcijo antocianov, taninov, ki stabilizirajo barvo ter aromatičnih snovi iz jagodnih kožic. Uporabna količina: 3-5 g/hl
Visoko koncentrirani pektolitični granulirani encim za uporabo na grozdju, ki je napadeno z botrytisom, kjer zelo hitro prepreči delovanje polifenoloksidaz, ki uničujejo aromatične prekurzorje in barvo. Uporabna količina: 2-4 g/hl
Inovativni encim za ekstrakcijo polisaharidov iz droži belih in rose moštev ter njihovo razgradnjo, kar omogoča pridobitev na okusu bolj mehkih in na aromi intenzivnih vin. Uporabna količina: 8-10 g/hl
Encim namenjen za zorenje vina na lastnih drožeh in nadpovprečen dvig senzorične kakovosti. Posebnost tega encima je tudi sposobnost razgradnje glukanov in s tem dobrega bistrenja in filtrabilnosti vin, ki so pridelana iz botritiziranega grozdja. Uporabna količina: 2-4 g/hl
Encim na bazi β-glukanaze in koncentriranih pektinaz za uporabo v fazi zorenja vina na kvasovkah, kjer deluje na celične stene kvasovk in omogoči hitro in popolno sprostitev polisaharidov, ki omehčajo okus vina, ter delujejo kot stabilizatorji arom, barve in beljakovin. Posebej primeren je tudi za obdelavo težko filtrabilnih vin pridobljenih iz botritiziranega in prezrelega grozdja. Uporabna količina: 2-4 g/hl
Stanje zaloge: na voljo