Vodopivec d.o.o.
Partizanska 50
6210 SEŽANA
Tel: + 386 (0)5 73 00 420
Fax: + 386 (0)5 73 00 425
Mail: matej@enovodopivec.si
Selektivni encim za sproščanje sortnih arom. Selektivno delovanje encima na aromatične komponente vezane v jagodni kožici daje vina z izrazito sortnostjo. Uporabna količina: 2-4 g/hl
Visoko koncentrirani pektolitični encim z močnim celulaznim delovanjem. V fazi maceracije belih sort omogoče ekstrakcijo snovi, ki dajejo vinu polnost, prostih arom in aromatičnih prekurzorjev. Uporabna količina: 3-5 g/hl
Tekoči pektolitični encim namenjen predvsem za uporabo v fazi maceracije belega grozdja. Za raliko od klasičnih encimov omogoča hitro in efikastno ekstrakcijo aromatičnih snovi ter hitro depektinizacijo tudi pri temperaturah nižjih od 12°C (kriomaceracija). Uporabna količina: 1-5 ml/hl
Super koncentriran-ultrafiltriran pektolitični encim za uporabo v fazi maceracije belega grozdja s specifičnimi aktivnostmi, ki omogočajo izlužitev sortnih arom in aromatičnih prekurzorjev iz jagodne kožice ter njihov prehod v mošt. Uporabna količina: 0,4-0,8 ml/hl
Tekoči pektolitični encim z močnim β-glukozidaznim delovanjem za povečanje aromatične intenzitete vin v fazi zorenja. Dodatek v vino po prvem pretoku omogoče sprostitev tudi tistih sortnih arom, ki bi sicer ostale vezane. Uporabna količina: 2-5 g/hl
Stanje zaloge: na voljo