Vodopivec d.o.o.
Partizanska 50
6210 SEŽANA
Tel: + 386 (0)5 73 00 420
Fax: + 386 (0)5 73 00 425
Mail: matej@enovodopivec.si
Sladki tanin z okusom vanilije, za finalno obdelavo najboljših belih vin. Pridobljen je s posebnim postopkom ekstrakcije in žganega Francoskega hrasta, ki mu zagotavlja izredno »mehkost« in aromatičnost. Uporabna količina: 2-10 g/hl
Sladki tanin z okusom vanilje, za finalno obdelavo najboljših rdečih vin. Pridobljen je s posebnim postopkom ekstrakcije in žganega Francoskega hrasta, ki mu zagotavlja izredno »mehkost« in aromatičnost. Uporabna količina: 2-15 g/hl.
Elagotanin iz posebno žganega hrastovega lesa za uporabo tako v fazi vinifikacije, kot v fazi zorenja rdečih (5-15 g/hl) in belih vin (1-5 g/hl). Vinom daje posebno aromo po jagodičevju. Idealen za pripravo vrhunskih »Rose«vin. Uporabna količina: 2-15g/hl
Na okusu zelo mehak in na vonju zelo prijeten proantocianidinski tanin ekstrahiran iz jagodnih kožic aromatičnega belega grozdja za strukturiranje belih in rdečih vin za njihoovo efikastno zaščito pred oksidacijo ter ohranitev svežine in sadnosti vin. Uporabna količina: 2-15 g/hl
Je elago tanin ekstrahiran izključno iz najkvalitetnejšega, več let staranega in z direktnim ognjem žganega francoskega hrasta Quercus Robur – Limousin. Zaradi dolgoletnega staranja lesa ter posebne tehnologije več faznega žganja in zelo počasne več fazne ekstrakcije, je na okusu veliko bolj mehak in ima intenzivnejši vonj po žganem hrastu »toasted« kot vsi dosedaj dostopni enološki tanini na tržišču. Idealen za uporabo v finalni fazi priprave vrhunskih vin na stekleničenje. Uporabna količina: 2-15 g/hl.
Stanje zaloge: na voljo