Vodopivec d.o.o.
Partizanska 50
6210 SEŽANA
Tel: + 386 (0)5 73 00 420
Fax: + 386 (0)5 73 00 425
Mail: matej@enovodopivec.si
Kombinacija elagotaninov, proantocianidinov in gala taninov, ki omogoča zaščito antocianov po treh poteh; proantocianidini direktno vežejo antociane, elago tanini preprečujejo oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter simulirajo tvorbo etanala, ki je potreben za vezavo antocianov z proantocianidini, galo tanini pa še dodatno izboljšajo antioksidativno in kopigmentacijsko moč pripravka. Uporabna količina: 10-30 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Kombinacija taninov za preprečevanje oksidacije drozge in mošta iz botritiziranega grozdja. Uporabna količina: 10-30 g/hl. Je najboljši antioksidant v teh pogojih, ker hitro efikastno zavre škodljivo delovanje polifenoloksidaz grozdja.
Kombinacija specifičnih proantocianidskih in elago taninov, ki preprečijo delovanje oksidacijskega encima lakaze, katera povzroča oksidacijo moštev ter posledično izgubo arom, svežina in mladosti v belih in rdečih vinih, ki so pridelana iz grozdja napadenega z Botrytis cinerea. Uporabna količina: 10-20 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Elatoanin, preprečuje oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter pospešuje vezavo antocianov s kasneje izluženimi proantocianidini grozdja. Uporabna količina: 10-30 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Sladki elago tanin iz žganega hrasta. Preprečuje oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter pospešuje njihovo vezavo s kasneje izluženimi proantocianidini grozdja. Ogladka in obogati okus vin. Elago tanin, ki v kombinaciji s kisikom omogoča omehčanje v vinu prisotnih proantocianidinov ter vezavo prostih antocianov s proantocianidini. Uporabna količina: 10-40 g/hl mošt ali 100 kg drozge.
Kombinacija elagotaninov in proantocianidinov, ki preprečuje oksidacijo antocianov v fazi pred začetkom alkoholne fermentacije, ter omogoča takojšnjo vezao ekstrahiranih antocianov z dodanimi proantocianidini. Uporabna količina: 10-40 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Sladki elago tanin iz žganega lesa. Preprečuje oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter pospešuje njihovo vezavo s kasneje izluženimi proantocianidini grozdja. Ogladka in obogati okus vin. Uporabna količina: 10-40 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Stanje zaloge: na voljo