+ 386 41 361 701

 matej@enovodopivec.si

 
 
 

Innovative solutions for enology and beverages industry

 
 
 

Iskalnik po produktih

 
 
 

Kontakt

Vodopivec d.o.o.
Partizanska 50
6210 SEŽANA

Tel: + 386 (0)5 73 00 420
Fax: + 386 (0)5 73 00 425
Mail: matej@enovodopivec.si

 
 
 

Videoposnetki

Oglejte si videoposnetke proizvajalcev enološke opreme.

 
 
 

Tanini za fermentacijo in uporabo v fazi zorenja

Tanini za fermentacijo in uporabo v fazi zorenja

FERMOTAN

Kombinacija elagotaninov, proantocianidinov in gala taninov, ki omogoča zaščito antocianov po treh poteh; proantocianidini direktno vežejo antociane, elago tanini preprečujejo oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter simulirajo tvorbo etanala, ki je potreben za vezavo antocianov z proantocianidini, galo tanini pa še dodatno izboljšajo antioksidativno in kopigmentacijsko moč pripravka. Uporabna količina: 10-30 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

FERMOTAN BLANC

Kombinacija taninov za preprečevanje oksidacije drozge in mošta iz botritiziranega grozdja. Uporabna količina: 10-30 g/hl. Je najboljši antioksidant v teh pogojih, ker hitro efikastno zavre škodljivo delovanje polifenoloksidaz grozdja.

FERMOTAN ANTIBOTRYTIS

Kombinacija specifičnih proantocianidskih in elago taninov, ki preprečijo delovanje oksidacijskega encima lakaze, katera povzroča oksidacijo moštev ter posledično izgubo arom, svežina in mladosti v belih in rdečih vinih, ki so pridelana iz grozdja napadenega z Botrytis cinerea. Uporabna količina: 10-20 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

ELLAGITAN

Elatoanin, preprečuje oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter pospešuje vezavo antocianov s kasneje izluženimi proantocianidini grozdja. Uporabna količina: 10-30 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

ELLAGITAN CHENE

Sladki elago tanin iz žganega hrasta. Preprečuje oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter pospešuje njihovo vezavo s kasneje izluženimi proantocianidini grozdja. Ogladka in obogati okus vin. Elago tanin, ki v kombinaciji s kisikom omogoča omehčanje v vinu prisotnih proantocianidinov ter vezavo prostih antocianov s proantocianidini. Uporabna količina: 10-40 g/hl mošt ali 100 kg drozge.

ELLAGITAN ROUGE

Kombinacija elagotaninov in proantocianidinov, ki preprečuje oksidacijo antocianov v fazi pred začetkom alkoholne fermentacije, ter omogoča takojšnjo vezao ekstrahiranih antocianov z dodanimi proantocianidini. Uporabna količina: 10-40 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

TANISOUPLE

Sladki elago tanin iz žganega lesa. Preprečuje oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter pospešuje njihovo vezavo s kasneje izluženimi proantocianidini grozdja. Ogladka in obogati okus vin. Uporabna količina: 10-40 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

Stanje zaloge: na voljo

 
 

Povpraševanje

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
    1. Vodopivec d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Partnerji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.