+ 386 41 361 701

 matej@enovodopivec.si

 
 
 

Innovative solutions for enology and beverages industry

 
 
 

Iskalnik po produktih

 
 
 

Kontakt

Vodopivec d.o.o.
Partizanska 50
6210 SEŽANA

Tel: + 386 (0)5 73 00 420
Fax: + 386 (0)5 73 00 425
Mail: matej@enovodopivec.si

 
 
 

Videoposnetki

Oglejte si videoposnetke proizvajalcev enološke opreme.

 
 
 

Sredstva za bistrenje in stabilizacijo

Sredstva za bistrenje in stabilizacijo

ANTIBOTRYTYS VARIETAL

Sredstvo na osnovi kalijevega kazeinata, bentonita in celičnih sten kvasovk, za uporabo v fazi fermentacije moštev iz belega grozdja napadenega z Botrytis-om in kislo gnilobo. Efikastno prepreči oksidacijske procese. Uporabna količina: 30-100 g/hl

ARABINOL

Specialna mikrofiltrirana gumiarabika visoke koncentracije za stabilizacijo barve v rdečih vinih. Uporabna količina: 20-300 ml/hl

ARABINOL MULTINSTANT

Specialna mikrogranulirana gumiaratika 5x bolj koncentrirana v primerjavi z ostalimi tekočimi pripravki. Brez SO₂ in drugih konzervansov; poveča učinkovitost metavinske kisline pri preprečevanju izločanja vinskega kamna. Uporabna količina: 10-100 g/hl

ARABINOL 30

Specifična mikrofiltrirna dolgoverižna gumiarabika visoke koncentracije, posebej preučena za mehčanje okusa in povečanje polnosti belih in rdečih vin. Sočasno izboljša stabilnost vina na beljakovine in vinski kamen ter stabilnost barve v rdečih vinih. Uporabna količina: 20-300 ml/hl

BENTOGRAN

Bentonit v granulah za uporabo v mikroodmerkih. Kompaktna usedlina, poudari svežino vina, hitra priprava na uporabo. Uporabna količina: 10-40 g/hl

CARBOSIL

Kieselsol za bistrenje in sočasno razbarvanje mošta. SiO₂ + oglje. Uporabna količina: 50-100 ml/hl + želatina.

CLAROUGE

Kombinirano čistilo na bazi jajčnega beljaka, bentonita, SiO₂ in želatine za fino čiščenje mladih rdečih vin. Uporabna količina: 5-50 g/hl

CREMOR STOP EXTRA 40

Metavinska kislina z indeksom esterifikacije nad 40. Uporabna količina: 10 g/hl

CRYSTALFLASH

Sredstvo za pospeševanje kristalizacije vinskega kamna v fazi hladne stabilizacije. Uporabna količina: 20-40 g/hl

DEACID

Sredstvo za selektiven kemični razkis mošta in vina. Uporabna količina: 130 g/hl zniža skupne kisline za 1 g/L

DECORAN

Oglje za razbarvanje z visoko močjo razbarvanja. Uporabna količina: 5-100 g/hl

DEODAL

Deodorantno oglje za odstranjevanje nevinskih vonjev. Uporabna količina: 50-100 g/hl

DESULFIN

Sredstvo za odstranjevanje H2S. Uporabna količina: 10-30 ml/hl mošta ali vina

E GEL

Tekoča želatina posebej preučena za flotacijo. Uporabna količina: 40-80 ml/hl mošta

GELSOL

Visoko koncentrirana tekoča želatina za uporabo v kombinaciji z kieselsolom. Uporabna količina: 5-20 ml/hl mošta ali vina

KALIJEV SORBAT

Uporabna količina: do 27 g/hl

LISOCID W

Sredstvo za eliminacijo mlečnokislinskih bakterij, za preprečitev MLF v vinih z visokim pH kjer bi sicer morali uporabiti visoke odmerke žvepla, ter za preprečevanje dviga hlapnih kislin pri zaustavljenih fermentacijah in refermentacijah. Uporabna količina: 5-50 g/hl mošta ali 100 kg drozge

MICROCEL

Stabilizator polifenolov in beljakovin v belih moštih na osnovi K kazeinata, bentonita in celuloze. Uporabna količina: 50-100 g/hl mošta

NEOSOL

Kieselsol za bistrenje mošta in vina. Uporabna količina: 30-100 ml/hl

NEW-CEL

Pripravek na bazi karboski-metil celuloze za trajno stabilizacijo vina na vinski kamen. 5% raztopina posebej obdelana (hidrolizirana in deviskozirana) mikrofiltrabilna, katero lahko uporabljamo tik pred filtracijo in stekleničenjem. Uporabna količina: 100-150 ml/hl

OVOZYM

Čisti jajčni albumin vrhunske kakovosti z visoko vsebnostjo lizozima. Uporabna količina: 50-100 g/hl

POLYGEL W

Sredstsvo na bazi PVPP s povečano kontaktno površino za odstranjevanje oksidativnih polifenolov iz moštev in vin. Uporabna količina od 5-20 g/hl mošta ali vina.

PVPP PVPP

za odstranjevanje oksidativnih polifenolov iz moštev in vin. Uporabna količina do 5-20 g/hl mošta ali vina.

POLYCLAR V PVPP

za odstranjevanje oksidativnih polifenolov iz moštev in vin. Poreklo ZDA. Uporabna količina: od 5-20 g/hl mošta ali vina

SPINDASOL SB1

Kieselsol z veliko površino, 2x hitrejši od klasičnih kieselsolov. Uporabna količina: od 50 -100 g/hl mošta

SPINDASOL SB3

Specifični kieselsol za veliko površino, posebej preučen za bistrenje vin. Uporabna količina: od 50 -100 g/hl mošta

STERYL VASCHE

Tablete proti kanu. Zaščitni učinek tablete 2-3 tedne. Pakiranje: Karton 50 kom.

WINEGLASS

Ribji mehur ali ribja želatina visoke kakovosti za bistrenje in mehčanje vin. Uporabna količina: 1-8 g/hl

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Povpraševanje

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
    1. Vodopivec d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Partnerji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.