Vodopivec d.o.o.
Partizanska 50
6210 SEŽANA
Tel: + 386 (0)5 73 00 420
Fax: + 386 (0)5 73 00 425
Mail: matej@enovodopivec.si
Sredstvo na osnovi kalijevega kazeinata, bentonita in celičnih sten kvasovk, za uporabo v fazi fermentacije moštev iz belega grozdja napadenega z Botrytis-om in kislo gnilobo. Efikastno prepreči oksidacijske procese. Uporabna količina: 30-100 g/hl
Specialna mikrofiltrirana gumiarabika visoke koncentracije za stabilizacijo barve v rdečih vinih. Uporabna količina: 20-300 ml/hl
Specialna mikrogranulirana gumiaratika 5x bolj koncentrirana v primerjavi z ostalimi tekočimi pripravki. Brez SO₂ in drugih konzervansov; poveča učinkovitost metavinske kisline pri preprečevanju izločanja vinskega kamna. Uporabna količina: 10-100 g/hl
Specifična mikrofiltrirna dolgoverižna gumiarabika visoke koncentracije, posebej preučena za mehčanje okusa in povečanje polnosti belih in rdečih vin. Sočasno izboljša stabilnost vina na beljakovine in vinski kamen ter stabilnost barve v rdečih vinih. Uporabna količina: 20-300 ml/hl
Bentonit v granulah za uporabo v mikroodmerkih. Kompaktna usedlina, poudari svežino vina, hitra priprava na uporabo. Uporabna količina: 10-40 g/hl
Kieselsol za bistrenje in sočasno razbarvanje mošta. SiO₂ + oglje. Uporabna količina: 50-100 ml/hl + želatina.
Kombinirano čistilo na bazi jajčnega beljaka, bentonita, SiO₂ in želatine za fino čiščenje mladih rdečih vin. Uporabna količina: 5-50 g/hl
Metavinska kislina z indeksom esterifikacije nad 40. Uporabna količina: 10 g/hl
Sredstvo za pospeševanje kristalizacije vinskega kamna v fazi hladne stabilizacije. Uporabna količina: 20-40 g/hl
Sredstvo za selektiven kemični razkis mošta in vina. Uporabna količina: 130 g/hl zniža skupne kisline za 1 g/L
Oglje za razbarvanje z visoko močjo razbarvanja. Uporabna količina: 5-100 g/hl
Deodorantno oglje za odstranjevanje nevinskih vonjev. Uporabna količina: 50-100 g/hl
Sredstvo za odstranjevanje H2S. Uporabna količina: 10-30 ml/hl mošta ali vina
Tekoča želatina posebej preučena za flotacijo. Uporabna količina: 40-80 ml/hl mošta
Visoko koncentrirana tekoča želatina za uporabo v kombinaciji z kieselsolom. Uporabna količina: 5-20 ml/hl mošta ali vina
Uporabna količina: do 27 g/hl
Sredstvo za eliminacijo mlečnokislinskih bakterij, za preprečitev MLF v vinih z visokim pH kjer bi sicer morali uporabiti visoke odmerke žvepla, ter za preprečevanje dviga hlapnih kislin pri zaustavljenih fermentacijah in refermentacijah. Uporabna količina: 5-50 g/hl mošta ali 100 kg drozge
Stabilizator polifenolov in beljakovin v belih moštih na osnovi K kazeinata, bentonita in celuloze. Uporabna količina: 50-100 g/hl mošta
Kieselsol za bistrenje mošta in vina. Uporabna količina: 30-100 ml/hl
Pripravek na bazi karboski-metil celuloze za trajno stabilizacijo vina na vinski kamen. 5% raztopina posebej obdelana (hidrolizirana in deviskozirana) mikrofiltrabilna, katero lahko uporabljamo tik pred filtracijo in stekleničenjem. Uporabna količina: 100-150 ml/hl
Čisti jajčni albumin vrhunske kakovosti z visoko vsebnostjo lizozima. Uporabna količina: 50-100 g/hl
Sredstsvo na bazi PVPP s povečano kontaktno površino za odstranjevanje oksidativnih polifenolov iz moštev in vin. Uporabna količina od 5-20 g/hl mošta ali vina.
za odstranjevanje oksidativnih polifenolov iz moštev in vin. Uporabna količina do 5-20 g/hl mošta ali vina.
za odstranjevanje oksidativnih polifenolov iz moštev in vin. Poreklo ZDA. Uporabna količina: od 5-20 g/hl mošta ali vina
Kieselsol z veliko površino, 2x hitrejši od klasičnih kieselsolov. Uporabna količina: od 50 -100 g/hl mošta
Specifični kieselsol za veliko površino, posebej preučen za bistrenje vin. Uporabna količina: od 50 -100 g/hl mošta
Tablete proti kanu. Zaščitni učinek tablete 2-3 tedne. Pakiranje: Karton 50 kom.
Ribji mehur ali ribja želatina visoke kakovosti za bistrenje in mehčanje vin. Uporabna količina: 1-8 g/hl
Stanje zaloge: na voljo