Vodopivec d.o.o.
Partizanska 50
6210 SEŽANA
Tel: + 386 (0)5 73 00 420
Fax: + 386 (0)5 73 00 425
Mail: matej@enovodopivec.si
Encimsko obdelan kvasni avtolizat z veliko vsebnostjo manoproteinov, ki zaokrožijo in napolnijo okus vina, preprečujejo oksidacijo arom, ter delno stabilizirajo vino na proteine in tartrate. Pripravek vsebuje tudi encim β-glukozidazo, ki omogoča sprostitev vseh v vinu prisotnih vezanih arom. Idealen za uporabo v vinih kjer želimo poudariti aromatičnost ter izboljšati polnost okusa vina. Uporabna količina: 40 g/hl
Encimsko obdelan kvasni avtolizat z veliko vsebnostjo manoproteinov, ki zaokrožijo in napolnijo okus vina, preprečujejo oksidacijo arom, ter izboljšajo stabilnost vina na beljakovine in tartrate. Idealen za uporabo v vinih kjer želimo izboljšati polnost okusa vina in jih takoj efikastno zaščititi pred oksidacijo. Z njegovo uporabo takoj po končani alkoholni fermentaciji zaščitimo vse primarne in fermentacijske arome belih vin in dobimo vina, ki so manj nagnjena k porjavitvam in pordečitvam ( pinking ). Uporabna količina: 40 g/hl
Kvasni avtolizat na osnovi selekcioniranih celičnih sten kvasovk obdelanih po posebnem fizikalno-kemičnem postopku, ki zagotavlja sprostitev velike količine manoproteinov, ki zaokrožijo in omehčajo okus vina, ter podaljšajo obstojnost okusa v ustih. Zaradi teh karakteristih se pripravek priporoča za uporabo v vrhunskih, na taninih bogatih rdečih vinih. Uporabna količina : 40 g/hl
Manoproteini iz celičnih sten kvasovk, ki odlično napolnijo in omehčajo okus vina, podaljšajo zaton vina v ustih, ter vino ščitijo pred oksidacijo in izgubo arom. Pripravek je idealen za uporabo v zaključni fazi priprave vin na stekleničenje, ko se izvajajo še zadnje korekcije okusa vina. Dodatek: 5-20 g/hl
Čisti manoproteini iz celičnih sten kvasovk, ki zaokrožijo in omehčajo okus vina, podljašjo zaton vina v ustih, vino ščitijo pred oksidacijo in izgubo arom. Namenjen za finalizacijo vrhunskih vin, stabilizira beljakovine in tartrate. Dodatek do 10 g/hl
Čista frakcija manoproteini iz celičnih sten kvasovk, ki stabilizirajo vinski kamen. Odlično napolnijo in omehčajo okus vina, podaljšajo zaton vina v ustih, ter vino ščitijo pred oksidacijo in izgubo arom. Omogoča naravno stabiliziranje vinskega kamna.
Stanje zaloge: na voljo