Innovative solutions for enology and beverages industry

 
 
 

Iskalnik po produktih

 
 
 

Kontakt

Vodopivec d.o.o.
Partizanska 50
6210 SEŽANA

Tel: + 386 (0)5 73 00 420
Fax: + 386 (0)5 73 00 425
Mail: matej@enovodopivec.si

 
 
 

Videoposnetki

Oglejte si videoposnetke proizvajalcev enološke opreme.

 
 
 

Derivati kvasovk za mehčanje in stabilizacijo

Derivati kvasovk za mehčanje in stabilizacijo

BATONNAGE PLUS AROME

Encimsko obdelan kvasni avtolizat z veliko vsebnostjo manoproteinov, ki zaokrožijo in napolnijo okus vina, preprečujejo oksidacijo arom, ter delno stabilizirajo vino na proteine in tartrate. Pripravek vsebuje tudi encim β-glukozidazo, ki omogoča sprostitev vseh v vinu prisotnih vezanih arom. Idealen za uporabo v vinih kjer želimo poudariti aromatičnost ter izboljšati polnost okusa vina. Uporabna količina: 40 g/hl

BATONNAGE PLUSE ELEVAGE

Encimsko obdelan kvasni avtolizat z veliko vsebnostjo manoproteinov, ki zaokrožijo in napolnijo okus vina, preprečujejo oksidacijo arom, ter izboljšajo stabilnost vina na beljakovine in tartrate. Idealen za uporabo v vinih kjer želimo izboljšati polnost okusa vina in jih takoj efikastno zaščititi pred oksidacijo. Z njegovo uporabo takoj po končani alkoholni fermentaciji zaščitimo vse primarne in fermentacijske arome belih vin in dobimo vina, ki so manj nagnjena k porjavitvam in pordečitvam ( pinking ). Uporabna količina: 40 g/hl

BATONNAGE PLUS 150 KD

Kvasni avtolizat na osnovi selekcioniranih celičnih sten kvasovk obdelanih po posebnem fizikalno-kemičnem postopku, ki zagotavlja sprostitev velike količine manoproteinov, ki zaokrožijo in omehčajo okus vina, ter podaljšajo obstojnost okusa v ustih. Zaradi teh karakteristih se pripravek priporoča za uporabo v vrhunskih, na taninih bogatih rdečih vinih. Uporabna količina : 40 g/hl

MANNO LIES PLUS

Manoproteini iz celičnih sten kvasovk, ki odlično napolnijo in omehčajo okus vina, podaljšajo zaton vina v ustih, ter vino ščitijo pred oksidacijo in izgubo arom. Pripravek je idealen za uporabo v zaključni fazi priprave vin na stekleničenje, ko se izvajajo še zadnje korekcije okusa vina. Dodatek: 5-20 g/hl

MANNO PURE SOFTNESS

Čisti manoproteini iz celičnih sten kvasovk, ki zaokrožijo in omehčajo okus vina, podljašjo zaton vina v ustih, vino ščitijo pred oksidacijo in izgubo arom. Namenjen za finalizacijo vrhunskih vin, stabilizira beljakovine in tartrate. Dodatek do 10 g/hl

MANNO PURE STAB

Čista frakcija manoproteini iz celičnih sten kvasovk, ki stabilizirajo vinski kamen. Odlično napolnijo in omehčajo okus vina, podaljšajo zaton vina v ustih, ter vino ščitijo pred oksidacijo in izgubo arom. Omogoča naravno stabiliziranje vinskega kamna.

Stanje zaloge: na voljo

 
 

Povpraševanje

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
    1. Vodopivec d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Partnerji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.