Vodopivec d.o.o.
Partizanska 50
6210 SEŽANA
Tel: + 386 (0)5 73 00 420
Fax: + 386 (0)5 73 00 425
Mail: matej@enovodopivec.si
Mlečno kislinske bakterije iz treh genetsko različnih sevov bakterij za uporabo v običajnih pogojih ( minimalni pH vina 3,1; minimalna temperatura inokulacije 18°C; minimalna temperatura vina med razkisom 18° C; alkohol do 14,5 vol. %
Mlečno kislinske bakterije na osnovi enega seva naravno prevladujočih bakterij selekcioniranega iz vina Amarone, ki se prideluje iz sušenega grozdja iz področja Valpolicella. Visoka alkoholna stopnja, tip vina ter pH vina (pH˂3,5) iz katerega je bil selekcioniran sev, so omogočili pridobitev seva, ki se odlično razmnožuje tudi v najtežjih pogojih (visoka alkoholna stopnja, visoka vsebnost polifenolov). Sev omogoča pridobitev vin s »čistimi« vonji, prijetnim in obstojnim okusom ter minimalno vsebnostjo hlapnih kislin in diacetila.
Mlečno kislinske bakterije iz dveh genetsko različnih sevov bakterij selekcioniranih na sorti Chardonnay v Champaniji za uporabo v oteženih pogojih ( minimalni pH vina 3,0; minimalna temperatura inokulacije 12°C; minimalna temperatura vina med razkisom 12°C; alkohol do 14,0 vol. %).
Mlečno kislinska bakterija »Oenococcus oeni« selekcionirana na chardonnay-ju iz Francicorte. Ne metabolizira sladkorjev, zato jo lahko inokuliramo med alkoholno fermentacijo. Ima tudi močno β-glukozidazno aktivnost, ki sprošča vezane arome. Minimalni pH vina 3,0;
Mlečno kislinske bakterije na osnovi seva bakterij za uporabo v vinih z izrazito nizkim pH (minimalni pH vina 2,9; minimalna temperatura inokulacije 15°C; minimalna temperatura vina med razkisom 15°C; alkohol do 14,0 vol. %).
Mlečno kislinske bakterije iz štirih genetsko različnih sevov bakterij za uporabo v rdečih vinih z visoko vsebnostjo fenolov (indeks polifenolov ˃ 80, minimalni pH vina 3,2; minimalna temperatura inokulacije 18° C; minimalna temperatura vina med razkisom 18°C; alkohol do 14,0 vol. %).
Mlečno kislinske bakterije na osnovi enega seva naravno prevladujočih bakterij z veliko hitrostjo razmnoževanja, za uporabo v fazi koinokulacije ali zgodnje inokulacije v oteženih pogojih ( minimalni pH vina 3,3; minimalna temperatura inokulacije 20°C; minimalna temperatura vina med razkisom 16°C; alkohol do 15,0 vol. %).
Stanje zaloge: na voljo