Vodopivec d.o.o.
Partizanska 50
6210 SEŽANA
Tel: + 386 (0)5 73 00 420
Fax: + 386 (0)5 73 00 425
Mail: matej@enovodopivec.si
Imate vprašanje?
Naš svetovalec je dosegljiv na telefonu 05 73 00 420 vsak dan od 8h do 12h.
Stanje zaloge: na voljo
Vakuumske in pnevmatske preše podjetja SIPREM INTERNATIONAL: italianska tehnologija za kakovostna vina. Posebej so specializirani za vakumski sistem preš, ki daje najboljše rezultate zaradi napredne tehnologije.
Stanje zaloge: na voljo
Avtoklavi za proizvodnjo penin po CHARMAT postopku
Stanje zaloge: na voljo
Podjetje Garbellotto je podjetje z dolgo tradicijo, ki sega v leto 1775.
Sodi so kapacitet od 10 Hl pa do 300 Hl in več, sodi so lahko okrogli, ovalni ali pa posebno izdelani po željah kupca.
Stanje zaloge: na voljo
Stabilizacija vinskega kamna in nižanje pH (Stabymatic)
Stanje zaloge: na voljo
Več o produktu »Stanje zaloge: na voljo
Več o produktu »Stanje zaloge: na voljo
Visoko koncentrirani pektolitični encim za lažje prešanje in razsluzevanje belih moštov. Uporabna količina:1-3 g/hl
Pektolitični enim za lažje prešanje in hitro bistrenje belih moštov, ki se slabo razsluzujejo. Uporabna količina: 0,5-2g/hl
Pektolitični encim posebej pripravljen za uporabo pri moštih, ko flotiramo. Uporabna količina 2-4 ml/hl
Super koncentriran-ultrafiltriran pektolitični encim za lažje prešanje in hitro bistrenje belih moštev, ki se slabo razsluzujejo. Uporabna količina: 0,2-1,0 ml/hl
Pektolitični encim s hitrim delovanjem razgradnje pektina. Izolirana pektinliaza cepi tudi esterficirane molekule pektina kar skrajša čas delovanja in posredno ohranja večji potencial razvoja aromatike med zorenjem. Priporočljiv za vina namenjena za proizvodnjo penin. Uporabna količina: 1-3 g/hl
Stanje zaloge: na voljo
Selektivni encim za sproščanje sortnih arom. Selektivno delovanje encima na aromatične komponente vezane v jagodni kožici daje vina z izrazito sortnostjo. Uporabna količina: 2-4 g/hl
Visoko koncentrirani pektolitični encim z močnim celulaznim delovanjem. V fazi maceracije belih sort omogoče ekstrakcijo snovi, ki dajejo vinu polnost, prostih arom in aromatičnih prekurzorjev. Uporabna količina: 3-5 g/hl
Tekoči pektolitični encim namenjen predvsem za uporabo v fazi maceracije belega grozdja. Za raliko od klasičnih encimov omogoča hitro in efikastno ekstrakcijo aromatičnih snovi ter hitro depektinizacijo tudi pri temperaturah nižjih od 12°C (kriomaceracija). Uporabna količina: 1-5 ml/hl
Super koncentriran-ultrafiltriran pektolitični encim za uporabo v fazi maceracije belega grozdja s specifičnimi aktivnostmi, ki omogočajo izlužitev sortnih arom in aromatičnih prekurzorjev iz jagodne kožice ter njihov prehod v mošt. Uporabna količina: 0,4-0,8 ml/hl
Tekoči pektolitični encim z močnim β-glukozidaznim delovanjem za povečanje aromatične intenzitete vin v fazi zorenja. Dodatek v vino po prvem pretoku omogoče sprostitev tudi tistih sortnih arom, ki bi sicer ostale vezane. Uporabna količina: 2-5 g/hl
Stanje zaloge: na voljo
Super koncentriran-ultrafiltriran pektolitični encim z močnim celulaznim in hemicelulaznim delovanjem. V fazi maceracije rdečih sort omogoče hitro in kakovostno ekstrakcijo antocianov in taninov, ki stabilizirajo barvo, ter aromatičnih snovi iz jagodnih kožic. Uporabna količina: 0,4-0,6 ml/hl
Visoko koncentrirani pektolitični encim z močnim celulaznim in hemicelulaznim delovanjem. V fazi maceracije rdečih sort omogoča hitro in kakovostno ekstrakcijo antocianov, taninov, ki stabilizirajo barvo ter aromatičnih snovi iz jagodnih kožic. Uporabna količina: 3-5 g/hl
Visoko koncentrirani pektolitični granulirani encim za uporabo na grozdju, ki je napadeno z botrytisom, kjer zelo hitro prepreči delovanje polifenoloksidaz, ki uničujejo aromatične prekurzorje in barvo. Uporabna količina: 2-4 g/hl
Inovativni encim za ekstrakcijo polisaharidov iz droži belih in rose moštev ter njihovo razgradnjo, kar omogoča pridobitev na okusu bolj mehkih in na aromi intenzivnih vin. Uporabna količina: 8-10 g/hl
Encim namenjen za zorenje vina na lastnih drožeh in nadpovprečen dvig senzorične kakovosti. Posebnost tega encima je tudi sposobnost razgradnje glukanov in s tem dobrega bistrenja in filtrabilnosti vin, ki so pridelana iz botritiziranega grozdja. Uporabna količina: 2-4 g/hl
Encim na bazi β-glukanaze in koncentriranih pektinaz za uporabo v fazi zorenja vina na kvasovkah, kjer deluje na celične stene kvasovk in omogoči hitro in popolno sprostitev polisaharidov, ki omehčajo okus vina, ter delujejo kot stabilizatorji arom, barve in beljakovin. Posebej primeren je tudi za obdelavo težko filtrabilnih vin pridobljenih iz botritiziranega in prezrelega grozdja. Uporabna količina: 2-4 g/hl
Stanje zaloge: na voljo
Sev za uporabo v primerih, ko želimo pri nizki temperaturi fermentacije ustvariti čim več fermantacijskih sadnih ter cvetnih arom. Priporočamo uporabo v kombinaciji z FERMOL CRYOAROMAE.
Izrazito sortni sev za uporabo v primerih, ko želimo maksimalno poudariti aromatični potencial sort z primarno sortno aromo (Muškat, Chardonnay, Malvazija itd). Primeren je tudi za pripravo Sauvignon-ov pri katerih poudari vonj po bezgu ter Rizlingov in Tramincev kjer želimo, da je sortna aroma prepletena z nežnimi sadnimi in cvetnimi fermentacijskimi aromami. EDINSTVENA KARAKTERISTIKA TEGA SEVA JE TA, DA NE PORABLJA GLUTATIONA IN JE ZATO IDEALEN SEV ZA VINA PROIZVEDENA IN HRANJENA V REDUKTIVNIH POGOJIH!
Je sev, ki se zelo dobro razmnožuje tudi pri nizkih temperaturah fermentacije. Ob normalni vsebnosti hranil ne proizvaja vodikovega sulfida in je zato primeren za vina, ki se bodo po fermentaciji negovala na kvasovkah.
Prvi sev Pascal Biotech selekcioniran za poudarek primarnih sortnih arom belih sort. Zaradi velike občutljivosti na alkohol je zelo primeren za uporabo v primerih, ko želimo prekiniti fermentacijo pred popolnim povretjem sladkorjev.
Sev selekcioniran za pripravo na telesu bogatih Chardonnayjev, Pinojev, Malvazij in vseh ostalih vrhunskih vin kjer želimo poudariti njihovo polnost, mehkost in sadnost. V fermentaciji namreč tvori velike količine polisaharidov, ki dajejo vinu polnost oz. telo, stabilizirajo arome in delujejo kot antioksidanti, ter intenzivne arome eksotičnega sadja.Zaradi teh karakteristik je idealen tako za mlada vina kot tudi za vina, ki se bodo starala v barrique sodih oz. lesu nasploh.
Izrazito kriofilni sev selekcioniran za fermentacijo zelo bistrih belih moštov v reduktivnih pogojih (vina novega sveta) kjer želimo z nizko temperaturo fermentacije priti do vin z visoko vsebnostjo svežih sadnih in cvetnih arom (zlasti arome vrtnice) in vin bogatih z glicerolom. Pri nizki temperaturi fermentacije tvori organske kisline zaradi česar se priporoča za fermentacijo moštov z nizko vsebnostjo kislin.
Nov sev pridobljen s hibridizacijo dveh kvasovk. Med fermentacijo omogoče sproščanje glikolizirnih terpenov in poveča sintezo β-feniletila, ki v kombinaciji s tiolnimi perkurzorji daje vina z značilno aromatiko TERROIR-a.
Je nov hibridni sev, selekcioniran posebej za zadovoljitev zahtev, ki jih prinašajo nove tehnologije vinifikacije belih in roze vin v reduktivnih pogojih. Odlično se razmnožuje v reduktivnih pogojih ter je sposoben sprostiti in pretvoriti žveplaste aromatične prekurzorje grozdja v tiole, ki jih od drozganja naprej ščitimo s tehniko hiper redukcije. To so značolne arome Sauvignon-a,Traminca in R. Rizlinga.
Je sev, selekcioniran predvsem za vinifikacijo sorte Sauvignon ter ostalih belih sort, ki vsebujejo prekurzorje žveplastih spojin (Ribling, Traminec). Zaradi svojega specifičnega encimskega potenciala, sposobnosti fermentacije pri nizkih temperaturah in absolutno nadpovprečne sposobnosti tvorbe pozitivnih žveplastih arom, je sposoben močno intenzivirati 4-merkaptometilpentanon, ki je karakteristična aroma sorte Sauvignon, ter nežne arome sveže paprike, aromatičnih trav in belega cvetja, kar je zelo iskano tudi pri sortah Rizling, Traminec in »Tokaj«
Stanje zaloge: na voljo
Je sev selekcioniran predvsem za rose in mlada rdeča vina, kjer želimo hitro izlužiti antociane ter proizvesti veliko sadnih arom, ki jih iščemo v mladih rdečih vinih (gozdni sadeži, češnje, jagode itd.).
Klasičen sev za proizvodnjo mladih rdčeih vin po tehnologiji karbonske maceracije. Proizvaja pomembne količine estrov, ki daje vinu izrazito sadnost.
Je sev, ki poudari aromatični potencial in polnost mladih rdečih vin. Zaradi izredno hitrega razmnoževanja na začetku fermentacije takoj nadvlada »divje« kvasovke in vodi fermentacijo vse do popolnega povretja sladkorjev. PRIMEREN JE PREDVSEM ZA PRIPRAVO STRUKTURNIH MLADIH RDEČIH VIN S SADNIM KARAKTERJEM. Med fermentacijo zniža količino jabolčne in skupne kisline zaradi česar so z njim fermentirana vina zelo harmonična.
Stanje zaloge: na voljo
Edini sev na tržišču, ki je sposoben tvoriti enološko zelo aktivne pektolitične encime, ki v fazi maceracije rdečih sort pospešijo izluževanje antocianov in taninov iz jagodne kožice, kar omogoči pridobitev zelo gladkih in sadnih rdečih vin. Zaradi nizke tvorbe hlapnih kislin je zelo primeren za fermentacijo moštov s povišanimi hlapnimi kislinami ter za fermentacijo osnovnih vin za penine.
Je prvi in edini sev na tržišču, selekcioniran zaradi edinstvene naravne sposobnosti prevlade ostalih v moštu prisotnih kvasovk. Odlikuje se z odličnimi tehnološkimi karakteristikami: hiter start fermentacije, takojšnja prevlada »divjih« kvasovk, majhna potreba po hranilih, velika odpornost na alkohol in na visoke temperature. Je klasičen sev za uporabo, ko je potrebno maksimalno zmanjšati aktivnost »divjih« kvasovk v rdeči drozgi in v primerih, ko želimo v maceraciji uporabiti minimalne količine žvepla.
Nov sev primeren za pripravo visokoalkoholnih, na telesu bogatih vrhunski rdečih vin primernih tako za hitro konuzm kot staranje.
Nov sev pridobljen s križanjem dveh sevov. Značilnost močnih fermentacij tudi v najbolj ekstremnih pogojih z majhno vsebnostjo dušika, visokih alkoholov in nedozorelimi fenoli daje sortno značilna mehka vina.
Je sev, ki ga zaradi kompleksnosti svojih karakteristik lahko smatramo za idealni sev za tradicionalna rdeča vina najvišjega kakovostnega razreda (Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz, itd.).
Stanje zaloge: na voljo
Je dvosevni pripravek, njegova cerevisiae komponenta zagotavlja hiter start fermentacije, njegova bayanus komponenta pa dokončno povretje sladkorjev tako pri nizkih kot pri visokih temperaturah fermentacije.
Je kriofilni sev posebej selekcioniran za uporabo pri moderni tehnologiji hladne predfermentativne maceracije rdečih sort pri temperaturi okrog 5-10° C.
Klasičen, univerzalni, aromatično nevtralen sev za fermentacijo osnovnih belih in rdečih vin s poudarjeno primarno aromo. Zagotavlja hiter start, potek in zaključek fermentacij.
Je sev, namenjen predvsem za fermentacijo belih moštov v primerih, ko nam kletna oprema ne zagotavlja optimalnega razsluzenja.
Stanje zaloge: na voljo
Je sev, ki ustvarja zelo prijetne arome cvetja in agrumov, za razmnoževanje potrebuje zelo malo hranil, ustvarja precejšnjo količino glicerola, nemoteno se razmnožuje tudi pri visokih alkoholnih stopnjah, primeren je tako za fermentacije kot za ponovno aktiviranje zaustavljenih fermentacij in za refermentacije.
Je sev, ki je zaradi svojega killer delovanje sposoben kakovostno do konca povreti tako nerazsluzene bele mošte kot rdeče drozge z visoko začetno vsebnostjo »divjih« kvasovk in visoko koncentracijo sladkorjev.
Je sev S bayanus, posebej izoliran iz pokrajine Champagne. Pri sekundarni fazi odstrani note, ki lahko spominjajo na oksidacijo, poudari primarne sortne arome ter daje vinom izrazite note suhega sadja in polnosti.
Stanje zaloge: na voljo
Imobilizirane kvasovke za proizvodnjo penečih vin po klasični »champenoise« metodi. Uporabna količina: 1,2-1,5 g/Steklenico 0,75L.
Stanje zaloge: na voljo
Hibridni sev kvasovk pridobljen s tehniko gensko nespremenjenih organizmov z namenom povečati raznolikost okusa in arome belih ter rdečih vin.
Hibridni sev kvasovk Saccharomyces cerevisiae in Saccharomyces cariocanus. Primeren za fermentacijo vseh sort, vinu daje kompleksnost, polnost in več sadnih arom. Priporočljiv predvsem za Sivi pinot in Chardonnay.
Je sev S. c. bayanus. Srednje intenzivna in zelo flokulacijska kvasovka, ki proizvaja veliko aromatičnih estrov, kateri dajejo aromo sladkega tropskega sadja. Priporočljiv pri fermentaciji belih sort Traminec in Muškat ter naravno sladkih vin proizvedenih z zaustavitvijo fermentacije.
Je sev S.c.bayanus. Zelo aktivna kvasovka s »killer« delovanjem. Odlično delovanje pri nizkih temperaturah fermentacije pri čemer sintetizira veliko cvetličnih in sadnih estrov.
Je sev Saccharomyces cerevisiae, odporna na killer kvasovke. Srednje aktivna kvasovka s sposobnostjo pretvorbe nehlapnih perkurzorjev v aromatične tiole z β-liazno aktivnostjo, ki prispevajo izrazito aromo pasijonke in tropskih sadežev Sauvignon-om.
Je sev Saccharomyces s »killer« aktivnostjo. Srednje aktivna kvasovka priporočljiva za fermentacijo chardonnay-ev v lesenih sodih in kasnejšim zorenjem na drožeh. Sintetizira veliko glicerola, ki daje vinom polnost in mehkobo.
Je sev Saccharomyces cerevisiae s »killer« aktivnostjo. Znana po tem, da pri nizko temperaturni fermentaciji daje vinu prijetne tropske arome. Primerna za fermentacijo v lesenih sodih.
Stanje zaloge: na voljo
Je sev Saccharomyces cerevisiae, izoliran v Južni Afriki s poudrajeno znaćilnostjo izražanja sadnih not in polnosti okusa. Priljubljen pri Shiraz, Cabernet, Sauvignon, Zinfandel, Merlot ter Chardonnay in Rizlinh od belih sort.
Je sev Saccharomyces cerevisiae zelo občutljiv na prisotnost drugih »killer« kvasovk. Kvasovka je bila posebno izolirana za proizvodnjo mladih (belih, rose in rdečih) svežih vin. Proizvaja številne estre in višje alkohole, ki prispevajo k sadnemu karakterju vin.
Stanje zaloge: na voljo
Je sev Saccharomyces s »killer« aktivnostjo. Gre za kvasovko nove generacije, ki poudarja sortno značilnost vin in polnost arome. Kvasovka ima visoko alkoholno toleranco in proizvede minimalne H2S in hlapnih kislin.
Je sev Saccharomyces cerevisiae zelo občutljiv na prisotnost drugih »killer« kvasovk. Daje značilne sortne arome, poveča ekstrakcijo barvnih komponent in preprečuje izgube tona barve rdečih vin med fermentacijo.
Stanje zaloge: na voljo
Je sev S.c. bayanus, znana po odlični sposobnosti dokončanja fermentacije tudi v najtežjih razmerah. Gre za eno nazanesljivejših kvasovk, znano po svoji aktivnosti ter odpornosti na alkohol in temperaturne ekstreme ter z relativno majhno potrebno bo asimilacijskem dušiku.
Stanje zaloge: na voljo
Derivat inaktiviranih kvasovk z zelo visoko vsebnostjo glutationa, ki je zelo močan naravni antioksidant in zelo efikastno ščiti vino pred staranjem in pred izgubo sadnih arom ter svežine. Sestavni del Biostab Arome Plus so tudi polisaharidi, ki dajo vinu polnost, aminokisline, vitamini in mikroelementi, ki delujejo kot aktivatorji fermentacije ter steroli, ki izboljšujejo rezistentnost kvasne celice tako pri nizkih kot pri visokih temperaturah fermentacije.
Derivat inaktiviranih kvasovk z visoko vsebnostjo polisaharidov, ki so zelo reaktivni z polifenoli vina. V kolikor se uporabi v začetni fazi maceracije rdečih sort prepreči reakcije med polifenoli vina in beljakovinami in tako stabilizira barvo ter omogoči pridobitev bolj polnih in mehkih rdečih vin.
Ekstrakt topnega dela avtoliziranih kvasovk, z vitamini, aminokislinami, ergostrolom in mikroelementi – najbogatejša hrana za kvasovke. Nenadomestljiva v fermentaciji vin najvišjih kakovosti.
Derivat inaktiviranih kvasovk z zelo visoko vsebnostjo glutationa, aminokislin, vitaminov in mikroelementov, za uporabo v fazi rehidracije kvasovk.
Stanje zaloge: na voljo
Posebna aminokislinska hrana za kvasovke na osnovi diamonijevega hidrogenfosfata (DAP), pantonenske kisline in kvasnega avtolizata z visoko vsebnostjo sterolov. Idealna hrana za fermentacijo moštev iz aromatičnih belih sort grozdja kontrolirani temperaturi.
Posebna aminokislinska hrana za kvasovke na osnovi diamonijevega hidrogenfosfata (DAP), pantonenske kisline, kvasnega avtolizata z visoko vsebnostjo sterolov in elagotanina. Idealna hrana za fermentacijo moštev iz aromatičnih belih sort grozdja pri kontrolirani temperaturi.
Posebna univerzalna aminokislinska hrana za kvasovke na osnovi kvasnega avtolizata (˃50%) bogatega na sterolih in vitaminih, diamonijevega hidrogenfosfata (DAP) in pantotenske kisline. Zagotavlja povretje sladkorjev v najtežjih pogojih (visoke alkoholne stopnje, visoke temperature, zaustavljene fermentacije). Univerzalna za fermentacijo belih moštov in rdeče drozge.
Posebna, univerzalna hitro asimilacijska aminokislinska hrana za kvasovke na osnovi diamonijevega hidrogenfosfata (DAP), pantotenske kisline in kvasnega avtolizata z visoko vsebnostjo sterolov. Univerzalna za fermentacijo belih moštev in rdeče drozge.
Posebna aminokislinska hrana za kvasovke na osnovi diamoijevega hidrogenfosfata (DAP), pantotenske kisline, kvasnega avtolizata z visoko vsebnostjo sterolov in izbranih visokokakovostnih taninov, ki preprečujejo oksidacijo antocianov in jih stabilizirajo. Idealna hrana za fermentacijo rdečih vin najvišjih kakovosti.
Posebna aminokislinska hrana za kvasovke na osnovi diamonijevega hidrogenfosfata (DAP), poantotenske kisline, kvasnega avtolizata z visoko vsebnostjo sterolov in izbranih visoko kakovostnih hrastovih taninov, ki preprečujejo oksidacijo antocianov in jih stabilizirajo. Idealna hrana za fermentacijo mladih rdečih vin.
Stanje zaloge: na voljo
Hrana za kvasovke na bazi diamonijevega hidrogen fosfata)
Klasična hrana za kvasovke na osnovi diamonijevega sulfata (DAS), diamonijevega hidrogenfosfata (DAP) in pantotenske kisline.
Stanje zaloge: na voljo
Kombinacija elagotaninov, proantocianidinov in gala taninov, ki omogoča zaščito antocianov po treh poteh; proantocianidini direktno vežejo antociane, elago tanini preprečujejo oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter simulirajo tvorbo etanala, ki je potreben za vezavo antocianov z proantocianidini, galo tanini pa še dodatno izboljšajo antioksidativno in kopigmentacijsko moč pripravka. Uporabna količina: 10-30 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Kombinacija taninov za preprečevanje oksidacije drozge in mošta iz botritiziranega grozdja. Uporabna količina: 10-30 g/hl. Je najboljši antioksidant v teh pogojih, ker hitro efikastno zavre škodljivo delovanje polifenoloksidaz grozdja.
Kombinacija specifičnih proantocianidskih in elago taninov, ki preprečijo delovanje oksidacijskega encima lakaze, katera povzroča oksidacijo moštev ter posledično izgubo arom, svežina in mladosti v belih in rdečih vinih, ki so pridelana iz grozdja napadenega z Botrytis cinerea. Uporabna količina: 10-20 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Elatoanin, preprečuje oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter pospešuje vezavo antocianov s kasneje izluženimi proantocianidini grozdja. Uporabna količina: 10-30 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Sladki elago tanin iz žganega hrasta. Preprečuje oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter pospešuje njihovo vezavo s kasneje izluženimi proantocianidini grozdja. Ogladka in obogati okus vin. Elago tanin, ki v kombinaciji s kisikom omogoča omehčanje v vinu prisotnih proantocianidinov ter vezavo prostih antocianov s proantocianidini. Uporabna količina: 10-40 g/hl mošt ali 100 kg drozge.
Kombinacija elagotaninov in proantocianidinov, ki preprečuje oksidacijo antocianov v fazi pred začetkom alkoholne fermentacije, ter omogoča takojšnjo vezao ekstrahiranih antocianov z dodanimi proantocianidini. Uporabna količina: 10-40 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Sladki elago tanin iz žganega lesa. Preprečuje oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter pospešuje njihovo vezavo s kasneje izluženimi proantocianidini grozdja. Ogladka in obogati okus vin. Uporabna količina: 10-40 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Stanje zaloge: na voljo
Proantocianidinski tanin ekstrahiran iz quebracha. Omogoča takojšnjo vezavo ekstrahiranih antocianov z dodanimi proantocianidini že pred začetkom alkoholne fermentacije. Strukturira vino. Uporabna količina: 5-30 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Proacianidinski in elago tanini posebej namenjeni za povečanje strukture vina in zaščito pred oksidacijo. Primerni za vina z visoko vsebnostjo antocianov pridobljena s krajšimi maceracijami, kjer ne uspemo izlužiti ostalih strukturnih procianidinskih taninov za dosego polnosti vina. Uporabna količna: 5-40 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Grozdni tanin ekstrahiran iz pešk sorte Malbec, bolj poznana kot sorta, ki so jo nekoč uporabljali za strukturiranje najboljših rdečih vin iz Bordeauxa. Uporabna količina 3-25 g/hl.
Proantocianidinski »mehki« tanin ekstrahiran iz grozdnih pečk. Omogoča takojšnjo vezavo ekstrahiranih antocianov z dodanimi proantocianidini že pred začetkom alkoholne fermentacije. Strukturira vino. Uporabna količina: 2-25 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Na okusu zelo mehak in na vonju zelo prijeten proantocianidinski tanin ekstrahiran iz jagodnih kožic aromatičnega belega grozdja za strukturiranje belih in rdečih vin za njihovo efikastno zaščito pred oksidacijo ter ohranitev svežine in sadnosti vin. Uporabna količina: 5-30 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Polimeriziran, zelo kakovosten proantocianidinski tanin pridobljen iz jagodnih kožic belega grozdja. Odličen za strukturiranje in mehčanje rdečih vin najvišjih kakovosti ter za stabilizacijo barve v njih. Uporabna količna: 5-30 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Kombinacija visoko kvalitetnih elago taninov in ekskluzivnega tanina iz jagodnih pečk grozdja, ki je proizveden po ekskluzivnem postopku aktiviranja z acetaldehidom. Zaradi teh karakteristik je ta proantocianidinski tanin sposoben stabilizirati bistveno večjo količino antocianov kot vsi drugi enološki tanini na tržišču. Uporabna količina: 10-40 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Stanje zaloge: na voljo
Sladki tanin z okusom vanilije, za finalno obdelavo najboljših belih vin. Pridobljen je s posebnim postopkom ekstrakcije in žganega Francoskega hrasta, ki mu zagotavlja izredno »mehkost« in aromatičnost. Uporabna količina: 2-10 g/hl
Sladki tanin z okusom vanilje, za finalno obdelavo najboljših rdečih vin. Pridobljen je s posebnim postopkom ekstrakcije in žganega Francoskega hrasta, ki mu zagotavlja izredno »mehkost« in aromatičnost. Uporabna količina: 2-15 g/hl.
Elagotanin iz posebno žganega hrastovega lesa za uporabo tako v fazi vinifikacije, kot v fazi zorenja rdečih (5-15 g/hl) in belih vin (1-5 g/hl). Vinom daje posebno aromo po jagodičevju. Idealen za pripravo vrhunskih »Rose«vin. Uporabna količina: 2-15g/hl
Na okusu zelo mehak in na vonju zelo prijeten proantocianidinski tanin ekstrahiran iz jagodnih kožic aromatičnega belega grozdja za strukturiranje belih in rdečih vin za njihoovo efikastno zaščito pred oksidacijo ter ohranitev svežine in sadnosti vin. Uporabna količina: 2-15 g/hl
Je elago tanin ekstrahiran izključno iz najkvalitetnejšega, več let staranega in z direktnim ognjem žganega francoskega hrasta Quercus Robur – Limousin. Zaradi dolgoletnega staranja lesa ter posebne tehnologije več faznega žganja in zelo počasne več fazne ekstrakcije, je na okusu veliko bolj mehak in ima intenzivnejši vonj po žganem hrastu »toasted« kot vsi dosedaj dostopni enološki tanini na tržišču. Idealen za uporabo v finalni fazi priprave vrhunskih vin na stekleničenje. Uporabna količina: 2-15 g/hl.
Stanje zaloge: na voljo
Amonijev bisulfit 70% za žveplanje drozge in mošta. Uporabna količina: 10-20 ml/hl
Antioksidant za zaščito drozge in mošta pred oksidacijo, na bazi VIT C. in K.M.B. Uporabna količina: 20 g/hl mošta ali 100 kg drozge
Antioksidant za zaščito drozge in mošta pred oksidacijo na bazi VIT C. in K.M.B., celuloze in perlita. Na površini oblikuje močan zaščitni sloj, ki preprečuje oksidacije med maceracijo. Uporaba tudi pri strojnem branju grozdja. Uporabna količina: 60-100 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Antioksidant za zaščito drozge in mošta pred oksidacijo, na bazi VIT C. in K.M.B. in izbranega tanina z visoko sposobnostjo vezave kisika in inaktiviranja lakaze. Uporabna količina: 20 g/hl mošta ali 100 kg drozge
Antioksidant nove generacije za zaščito drozge in mošta pred oksidacijo, na bazi VIT C, K.M.B. in izbranih taninov z visoko sposobnostjo vezave kisika. Uporabna količina: 20/hl mošta ali 100 kg drozge
Inovativno sredstvo na osnovi VIT C in specifičnega antioksidacijskega galo tanina. Uporaba na grozdju in drozgi: v primerih, ko želimo preprečiti oksidacijske procese brez uporabe žvepla. Uporaba na vinu ob pretokih in pred stekleničenjem: Vino »osveži«, ter ga dolgoročno zaščiti pred prehitrim staranjem oz. pred prehitro izgubo arom, svežine in sadnosti. Uporabna količina: 5-25 g/hl mošta ali 100 kg drozge.
Dodatek 10 g/hl razvije 54 mg/l prostega S0₂
Kombinacija kalijevega metabisulfita in izbranih taninov z visoko sposobnostjo vezave kisika. Uporabna količina: do 20 g/hl mošta ali vina
Kombinacija amonijevega bisulfita in izbranih taninov z visoko sposobnostjo vezave kisika. Uporabna količina: 15-25 ml/hl
Sredstvo na bazi K.M.B., citronske, askorbinske in metavinske kisline za zmanjšanje oksidoredukcijskega potenciala vina. Deluje na Fe-ione in vinski kamen. Vinu poveča oksidativno stabilnost. Uporabna količina: 10-25 g/hl
Stanje zaloge: na voljo
Sredstvo na osnovi kalijevega kazeinata, bentonita in celičnih sten kvasovk, za uporabo v fazi fermentacije moštev iz belega grozdja napadenega z Botrytis-om in kislo gnilobo. Efikastno prepreči oksidacijske procese. Uporabna količina: 30-100 g/hl
Specialna mikrofiltrirana gumiarabika visoke koncentracije za stabilizacijo barve v rdečih vinih. Uporabna količina: 20-300 ml/hl
Specialna mikrogranulirana gumiaratika 5x bolj koncentrirana v primerjavi z ostalimi tekočimi pripravki. Brez SO₂ in drugih konzervansov; poveča učinkovitost metavinske kisline pri preprečevanju izločanja vinskega kamna. Uporabna količina: 10-100 g/hl
Specifična mikrofiltrirna dolgoverižna gumiarabika visoke koncentracije, posebej preučena za mehčanje okusa in povečanje polnosti belih in rdečih vin. Sočasno izboljša stabilnost vina na beljakovine in vinski kamen ter stabilnost barve v rdečih vinih. Uporabna količina: 20-300 ml/hl
Bentonit v granulah za uporabo v mikroodmerkih. Kompaktna usedlina, poudari svežino vina, hitra priprava na uporabo. Uporabna količina: 10-40 g/hl
Kieselsol za bistrenje in sočasno razbarvanje mošta. SiO₂ + oglje. Uporabna količina: 50-100 ml/hl + želatina.
Kombinirano čistilo na bazi jajčnega beljaka, bentonita, SiO₂ in želatine za fino čiščenje mladih rdečih vin. Uporabna količina: 5-50 g/hl
Metavinska kislina z indeksom esterifikacije nad 40. Uporabna količina: 10 g/hl
Sredstvo za pospeševanje kristalizacije vinskega kamna v fazi hladne stabilizacije. Uporabna količina: 20-40 g/hl
Sredstvo za selektiven kemični razkis mošta in vina. Uporabna količina: 130 g/hl zniža skupne kisline za 1 g/L
Oglje za razbarvanje z visoko močjo razbarvanja. Uporabna količina: 5-100 g/hl
Deodorantno oglje za odstranjevanje nevinskih vonjev. Uporabna količina: 50-100 g/hl
Sredstvo za odstranjevanje H2S. Uporabna količina: 10-30 ml/hl mošta ali vina
Tekoča želatina posebej preučena za flotacijo. Uporabna količina: 40-80 ml/hl mošta
Visoko koncentrirana tekoča želatina za uporabo v kombinaciji z kieselsolom. Uporabna količina: 5-20 ml/hl mošta ali vina
Uporabna količina: do 27 g/hl
Sredstvo za eliminacijo mlečnokislinskih bakterij, za preprečitev MLF v vinih z visokim pH kjer bi sicer morali uporabiti visoke odmerke žvepla, ter za preprečevanje dviga hlapnih kislin pri zaustavljenih fermentacijah in refermentacijah. Uporabna količina: 5-50 g/hl mošta ali 100 kg drozge
Stabilizator polifenolov in beljakovin v belih moštih na osnovi K kazeinata, bentonita in celuloze. Uporabna količina: 50-100 g/hl mošta
Kieselsol za bistrenje mošta in vina. Uporabna količina: 30-100 ml/hl
Pripravek na bazi karboski-metil celuloze za trajno stabilizacijo vina na vinski kamen. 5% raztopina posebej obdelana (hidrolizirana in deviskozirana) mikrofiltrabilna, katero lahko uporabljamo tik pred filtracijo in stekleničenjem. Uporabna količina: 100-150 ml/hl
Čisti jajčni albumin vrhunske kakovosti z visoko vsebnostjo lizozima. Uporabna količina: 50-100 g/hl
Sredstsvo na bazi PVPP s povečano kontaktno površino za odstranjevanje oksidativnih polifenolov iz moštev in vin. Uporabna količina od 5-20 g/hl mošta ali vina.
za odstranjevanje oksidativnih polifenolov iz moštev in vin. Uporabna količina do 5-20 g/hl mošta ali vina.
za odstranjevanje oksidativnih polifenolov iz moštev in vin. Poreklo ZDA. Uporabna količina: od 5-20 g/hl mošta ali vina
Kieselsol z veliko površino, 2x hitrejši od klasičnih kieselsolov. Uporabna količina: od 50 -100 g/hl mošta
Specifični kieselsol za veliko površino, posebej preučen za bistrenje vin. Uporabna količina: od 50 -100 g/hl mošta
Tablete proti kanu. Zaščitni učinek tablete 2-3 tedne. Pakiranje: Karton 50 kom.
Ribji mehur ali ribja želatina visoke kakovosti za bistrenje in mehčanje vin. Uporabna količina: 1-8 g/hl
Stanje zaloge: na voljo
Naplavno sredstvo za formiranje prvega naplavnega sloja na naplavnih filtrih na osnovi perlita, bombaža in posebej naelektrenih naravnih celuloznih vlaken. Primerno za grobe in srednje naplavne filtracije. Doziranje: 800-1000 g/m² pri naplavljanju ter 20-80 g/hl vina med filtracijo.
Naplavno sredstvo za formiranje prvega naplavnega sloja na naplavnih filtrih na osnovi perlita, bombaža in posebej naelektrenih naravnih culoloznih vlaken. Primerno za fine naplavne filtracije. Doziranje: 500-1000 g/m² pri naplavljanju ter 20-100 g/hl vina med filtracijo.
Dodatek za perlit pri vakumski filtraciji, na osnovi perlita, bombaža in posebej naelektrenih naravnih celuloznih vlaken. Izboljša homogenost in rezistentnost naplavnega sloja ter omogoča kvalitetnejšo in daljšo filtracijo. Doziranje: 10% na količino perlita pri vakuum filtrih; 20-50 g/hl vina pri naplavnih filtrih
Perliti za vakumsko in naplavno filtracijo mošta in vina.
Stanje zaloge: na voljo
Encimsko obdelan kvasni avtolizat z veliko vsebnostjo manoproteinov, ki zaokrožijo in napolnijo okus vina, preprečujejo oksidacijo arom, ter delno stabilizirajo vino na proteine in tartrate. Pripravek vsebuje tudi encim β-glukozidazo, ki omogoča sprostitev vseh v vinu prisotnih vezanih arom. Idealen za uporabo v vinih kjer želimo poudariti aromatičnost ter izboljšati polnost okusa vina. Uporabna količina: 40 g/hl
Encimsko obdelan kvasni avtolizat z veliko vsebnostjo manoproteinov, ki zaokrožijo in napolnijo okus vina, preprečujejo oksidacijo arom, ter izboljšajo stabilnost vina na beljakovine in tartrate. Idealen za uporabo v vinih kjer želimo izboljšati polnost okusa vina in jih takoj efikastno zaščititi pred oksidacijo. Z njegovo uporabo takoj po končani alkoholni fermentaciji zaščitimo vse primarne in fermentacijske arome belih vin in dobimo vina, ki so manj nagnjena k porjavitvam in pordečitvam ( pinking ). Uporabna količina: 40 g/hl
Kvasni avtolizat na osnovi selekcioniranih celičnih sten kvasovk obdelanih po posebnem fizikalno-kemičnem postopku, ki zagotavlja sprostitev velike količine manoproteinov, ki zaokrožijo in omehčajo okus vina, ter podaljšajo obstojnost okusa v ustih. Zaradi teh karakteristih se pripravek priporoča za uporabo v vrhunskih, na taninih bogatih rdečih vinih. Uporabna količina : 40 g/hl
Manoproteini iz celičnih sten kvasovk, ki odlično napolnijo in omehčajo okus vina, podaljšajo zaton vina v ustih, ter vino ščitijo pred oksidacijo in izgubo arom. Pripravek je idealen za uporabo v zaključni fazi priprave vin na stekleničenje, ko se izvajajo še zadnje korekcije okusa vina. Dodatek: 5-20 g/hl
Čisti manoproteini iz celičnih sten kvasovk, ki zaokrožijo in omehčajo okus vina, podljašjo zaton vina v ustih, vino ščitijo pred oksidacijo in izgubo arom. Namenjen za finalizacijo vrhunskih vin, stabilizira beljakovine in tartrate. Dodatek do 10 g/hl
Čista frakcija manoproteini iz celičnih sten kvasovk, ki stabilizirajo vinski kamen. Odlično napolnijo in omehčajo okus vina, podaljšajo zaton vina v ustih, ter vino ščitijo pred oksidacijo in izgubo arom. Omogoča naravno stabiliziranje vinskega kamna.
Stanje zaloge: na voljo
Čipsi vrhunske kakovosti iz Ameriškega hrasta in Francoskega hrasta (LIGHT, MEDIUM, PLUS) –drobni
Čipsi vrhunske kakovosti iz Ameriškega hrasta in Francoskega hrasta (LIGHT, MEDIUM, PLUS)- srednji
Čipsi vrhunske kakovosti iz Ameriškega hrasta in Francoskega hrasta (LIGHT, MEDIUM, PLUS) - veliki
Stanje zaloge: na voljo
Monohidrat
Naravna jaboljčna kislina (L+)
Mlečna kislina
Naravna vinska kislina (L+) s certifikatom
Stanje zaloge: na voljo
Klasične – alfacelulozne plošče
PB (oznaka) | Oblika filtracije |
SA-005 | Groba filtracija |
SA-010 | Groba filtracija |
SA-020 | Groba filtracija |
SA-030 | Groba filtracija |
SA-035 | Groba filtracija |
SA-390/SA-395 | Groba filtracija |
SA-395 | Groba filtracija |
SA-390 | Groba filtracija |
SA-595 | Groba filtracija |
SA-590 | Groba filtracija |
SA-790 | Fina filtracija |
SA-795 | Fina filtracija |
SA-890 | Fina filtracija |
SA-895 | Fina filtracija |
SA-950/SA-955 | Fina filtracija |
SA-990/SA-995 | Sterilna fintracija |
SA-997 | Sterilna fintracija |
Stanje zaloge: na voljo
Tekoče, čistilno in razkužilno sredstvo za vinarsko opremo in posodo.
Tekoči kisli detergent z dezinfekcijskim delovanjem za odstranjevanje anorganske substance.
Tekoče in peneče kislo čistilno sredstvo za odstranjevanje anorganskih snovi. Primeren za čiščenje tako zaprtih kot odprtih sistemov.
Kisli peneči detergent z dezinfekcijskim delovanjem za odstranjevanje anorganskih snovi iz opreme.
Tekoči detergent za odstranjevanje organske substance z veliko vsebnostjo sekvestrenov. Uporaben za alkalna čiščenja membran za tangencialno in ultra filtracijo.
Tekoči nepeneči detergent srednje alkaličnosti. Primeren za strojno pranje povratne embalaže, plastičnih gajbic, inox vozičkov.
Praškasto, močno čistilno sredstvo za vinarsko opremo in posodo.
Tekoče, močno čistilno sredstvo za industrijsko opremo in posodo.
Močno alkalni nepeneči detergent v prahu za odstranjevanje vinskega kamna s cistern, cevovodov, izmenjevalcev in ostale kletne opreme iz nerjavečega jekla.
Stanje zaloge: na voljo
Tekoče, čistilno sredstvo za notranje pranje – regeneracijo barrique in navadnih sodov. Popolnoma odstrani vso umazanijo ne da bi minimalno poškodovali les.
Tekoče čistilno sredstvo za zunanje pranje barrique in navadnih sodov.
Alkalni detergent, posebej primeren za pranje lesene posode kjer efikastno odstrani organsko umazanijo brez negativnega delovanja na les.
Dezinfekcijsko sredstvo brez klora za uporabo skupaj z detergentom Remoxan. Uporabna količina: 20% na uporabno količino Remox.
Stanje zaloge: na voljo
Močan bazičen peneči detergent za odstranjevanje organske umazanije.
Dezinfekcijski kisel peneči detergent za odstranjevanje anorganske umazanije.
Tekoči peneči detergent za čiščenje in dezinfekcijo opreme in posode.
Stanje zaloge: na voljo
Mazivo za transportne trakove z dezinfekcijskim delovanjem za inox trakove in steklenice. Uporabna količina: do 0,3%
Stanje zaloge: na voljo
Lansirna pištola prirejena za pranje s penečimi detergenti in istočasno spiranje.
Lansirna pištola prirejena za pranje s penečimi detergenti, katero lahko uporabljamo na vseh baromatih.
(Prenosni penomat na nadtlak)
Stanje zaloge: na voljo
Mlečno kislinske bakterije iz treh genetsko različnih sevov bakterij za uporabo v običajnih pogojih ( minimalni pH vina 3,1; minimalna temperatura inokulacije 18°C; minimalna temperatura vina med razkisom 18° C; alkohol do 14,5 vol. %
Mlečno kislinske bakterije na osnovi enega seva naravno prevladujočih bakterij selekcioniranega iz vina Amarone, ki se prideluje iz sušenega grozdja iz področja Valpolicella. Visoka alkoholna stopnja, tip vina ter pH vina (pH˂3,5) iz katerega je bil selekcioniran sev, so omogočili pridobitev seva, ki se odlično razmnožuje tudi v najtežjih pogojih (visoka alkoholna stopnja, visoka vsebnost polifenolov). Sev omogoča pridobitev vin s »čistimi« vonji, prijetnim in obstojnim okusom ter minimalno vsebnostjo hlapnih kislin in diacetila.
Mlečno kislinske bakterije iz dveh genetsko različnih sevov bakterij selekcioniranih na sorti Chardonnay v Champaniji za uporabo v oteženih pogojih ( minimalni pH vina 3,0; minimalna temperatura inokulacije 12°C; minimalna temperatura vina med razkisom 12°C; alkohol do 14,0 vol. %).
Mlečno kislinska bakterija »Oenococcus oeni« selekcionirana na chardonnay-ju iz Francicorte. Ne metabolizira sladkorjev, zato jo lahko inokuliramo med alkoholno fermentacijo. Ima tudi močno β-glukozidazno aktivnost, ki sprošča vezane arome. Minimalni pH vina 3,0;
Mlečno kislinske bakterije na osnovi seva bakterij za uporabo v vinih z izrazito nizkim pH (minimalni pH vina 2,9; minimalna temperatura inokulacije 15°C; minimalna temperatura vina med razkisom 15°C; alkohol do 14,0 vol. %).
Mlečno kislinske bakterije iz štirih genetsko različnih sevov bakterij za uporabo v rdečih vinih z visoko vsebnostjo fenolov (indeks polifenolov ˃ 80, minimalni pH vina 3,2; minimalna temperatura inokulacije 18° C; minimalna temperatura vina med razkisom 18°C; alkohol do 14,0 vol. %).
Mlečno kislinske bakterije na osnovi enega seva naravno prevladujočih bakterij z veliko hitrostjo razmnoževanja, za uporabo v fazi koinokulacije ali zgodnje inokulacije v oteženih pogojih ( minimalni pH vina 3,3; minimalna temperatura inokulacije 20°C; minimalna temperatura vina med razkisom 16°C; alkohol do 15,0 vol. %).
Prvi | Prejšnji | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Naslednji | Zadnji | Vsi |