Innovative solutions for enology and beverages industry

 
 
 

Iskalnik po produktih

 
 
 

Kontakt

Vodopivec d.o.o.
Partizanska 50
6210 SEŽANA

Tel: + 386 (0)5 73 00 420
Fax: + 386 (0)5 73 00 425
Mail: matej@enovodopivec.si

 
 
 

Videoposnetki

Oglejte si videoposnetke proizvajalcev enološke opreme.

 
 
 

Svetovanje

Imate vprašanje?
Naš svetovalec je dosegljiv na telefonu 05 73 00 420 vsak dan od 8h do 12h.

 
 
 

Rezultati iskanja produktov (69)

 
Razvrsti produkte po:
 
  •  
  • Prevzemna korita

    Stanje zaloge: na voljo

    Več o produktu »
     
     
  •  
  •  
  • Hladilni sistemi

    Stanje zaloge: na voljo

    Več o produktu »
     
     
  • Vakumske in pnevmatske preše

    Stanje zaloge: na voljo

    Vakuumske in pnevmatske preše podjetja SIPREM INTERNATIONAL: italianska tehnologija za kakovostna vina. Posebej so specializirani za vakumski sistem preš, ki daje najboljše rezultate zaradi napredne tehnologije. 

    Več o produktu »
     
     
  •  
  • Vinifikatorji

    Stanje zaloge: na voljo

    Več o produktu »
     
     
  • Flotatorji

    Stanje zaloge: na voljo

    Več o produktu »
     
     
  •  
  • Posode iz nerjavečega jekla

    Stanje zaloge: na voljo

    AISI INOX 304 in 316

    Več o produktu »
     
     
  • Avtoklavi za proizvodnjo penin

    Stanje zaloge: na voljo

    Avtoklavi za proizvodnjo penin po CHARMAT postopku

    Več o produktu »
     
     
  • Lesene posode

    Stanje zaloge: na voljo

    Lesene posode GARBELLOTTO

    Podjetje Garbellotto je podjetje z dolgo tradicijo, ki sega v leto 1775.

    Sodi so kapacitet od 10 Hl pa do 300 Hl in več, sodi so lahko okrogli, ovalni ali pa posebno izdelani po željah kupca.

    Več o produktu »
     
     
  • Stabymatic

    Stanje zaloge: na voljo

    Stabilizacija vinskega kamna in nižanje pH (Stabymatic)

    Več o produktu »
     
     
  •  
  • Vakum filtri

    Stanje zaloge: na voljo

    Več o produktu »
     
     
  • Naplavni filtri

    Stanje zaloge: na voljo

    Več o produktu »
     
     
  •  
  • Ploščni filtri

    Stanje zaloge: na voljo

    Več o produktu »
     
     
  • Mikro filtri

    Stanje zaloge: na voljo

    Več o produktu »
     
     
  •  
  • Batne črpalke

    Stanje zaloge: na voljo

    Črpalke RAGAZZINI

    Serija SDF

    Več o produktu »
     
     
  • Peristaltične črpalke

    Stanje zaloge: na voljo

    Črpalke RAGAZZINI

    Več o produktu »
     
     
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • Degoržirni stroj

    Stanje zaloge: na voljo

    Več o produktu »
     
     
  •  
  •  
  • Kapsulirke

    Stanje zaloge: na voljo

    Več o produktu »
     
     
  •  
  •  
  • Polnilec pletenk

    Stanje zaloge: na voljo

    Več o produktu »
     
     
  •  
  •  
  • Encimi za bistrenje

    Stanje zaloge: na voljo

    ENDOZYM ACTIVE

    Visoko koncentrirani pektolitični encim za lažje prešanje in razsluzevanje belih moštov. Uporabna količina:1-3 g/hl

    ENDOZYM ECLAIR

    Pektolitični enim za lažje prešanje in hitro bistrenje belih moštov, ki se slabo razsluzujejo. Uporabna količina: 0,5-2g/hl

    ENDOZYM E-FLOT

    Pektolitični encim posebej pripravljen za uporabo pri moštih, ko flotiramo. Uporabna količina 2-4 ml/hl

    ENDOZYM ICS 10 ECLAIR

    Super koncentriran-ultrafiltriran pektolitični encim za lažje prešanje in hitro bistrenje belih moštev, ki se slabo razsluzujejo. Uporabna količina: 0,2-1,0 ml/hl

    ENDOZYM RAPID

    Pektolitični encim s hitrim delovanjem razgradnje pektina. Izolirana pektinliaza cepi tudi esterficirane molekule pektina kar skrajša čas delovanja in posredno ohranja večji potencial razvoja aromatike med zorenjem. Priporočljiv za vina namenjena za proizvodnjo penin. Uporabna količina: 1-3 g/hl

    Več o produktu »
     
     
  • Encimi za izboljšanje aromatike

    Stanje zaloge: na voljo

    ENDOZYM AROMATIC

    Selektivni encim za sproščanje sortnih arom. Selektivno delovanje encima na aromatične komponente vezane v jagodni kožici daje vina z izrazito sortnostjo. Uporabna količina: 2-4 g/hl

    ENDOZYM CULTIVAR

    Visoko koncentrirani pektolitični encim z močnim celulaznim delovanjem. V fazi maceracije belih sort omogoče ekstrakcijo snovi, ki dajejo vinu polnost, prostih arom in aromatičnih prekurzorjev. Uporabna količina: 3-5 g/hl

    ENDOZYM ICE

    Tekoči pektolitični encim namenjen predvsem za uporabo v fazi maceracije belega grozdja. Za raliko od klasičnih encimov omogoča hitro in efikastno ekstrakcijo aromatičnih snovi ter hitro depektinizacijo tudi pri temperaturah nižjih od 12°C (kriomaceracija). Uporabna količina: 1-5 ml/hl

    ENDOZYM ICS 10 AROME

    Super koncentriran-ultrafiltriran pektolitični encim za uporabo v fazi maceracije belega grozdja s specifičnimi aktivnostmi, ki omogočajo izlužitev sortnih arom in aromatičnih prekurzorjev iz jagodne kožice ter njihov prehod v mošt. Uporabna količina: 0,4-0,8 ml/hl

    ENDOZYM β-SPLIT

    Tekoči pektolitični encim z močnim β-glukozidaznim delovanjem za povečanje aromatične intenzitete vin v fazi zorenja. Dodatek v vino po prvem pretoku omogoče sprostitev tudi tistih sortnih arom, ki bi sicer ostale vezane. Uporabna količina: 2-5 g/hl

    Več o produktu »
     
     
  • Encimi za maceracijo rdeče drozge

    Stanje zaloge: na voljo

    ENDOZYM ICS 10 ROUGE

    Super koncentriran-ultrafiltriran pektolitični encim z močnim celulaznim in hemicelulaznim delovanjem. V fazi maceracije rdečih sort omogoče hitro in kakovostno ekstrakcijo antocianov in taninov, ki stabilizirajo barvo, ter aromatičnih snovi iz jagodnih kožic. Uporabna količina: 0,4-0,6 ml/hl

    ENDOZYM ROUGE

    Visoko koncentrirani pektolitični encim z močnim celulaznim in hemicelulaznim delovanjem. V fazi maceracije rdečih sort omogoča hitro in kakovostno ekstrakcijo antocianov, taninov, ki stabilizirajo barvo ter aromatičnih snovi iz jagodnih kožic. Uporabna količina: 3-5 g/hl

    ENDOZYM ANTIBOTRYTIS

    Visoko koncentrirani pektolitični granulirani encim za uporabo na grozdju, ki je napadeno z botrytisom, kjer zelo hitro prepreči delovanje polifenoloksidaz, ki uničujejo aromatične prekurzorje in barvo. Uporabna količina: 2-4 g/hl

    ENDOZYM ELEVAGE

    Inovativni encim za ekstrakcijo polisaharidov iz droži belih in rose moštev ter njihovo razgradnjo, kar omogoča pridobitev na okusu bolj mehkih in na aromi intenzivnih vin. Uporabna količina: 8-10 g/hl

    ENDOZYM GLUCALYSE

    Encim namenjen za zorenje vina na lastnih drožeh in nadpovprečen dvig senzorične kakovosti. Posebnost tega encima je tudi sposobnost razgradnje glukanov in s tem dobrega bistrenja in filtrabilnosti vin, ki so pridelana iz botritiziranega grozdja. Uporabna količina: 2-4 g/hl

    ENDOZYM GLUCAPEC

    Encim na bazi β-glukanaze in koncentriranih pektinaz za uporabo v fazi zorenja vina na kvasovkah, kjer deluje na celične stene kvasovk in omogoči hitro in popolno sprostitev polisaharidov, ki omehčajo okus vina, ter delujejo kot stabilizatorji arom, barve in beljakovin. Posebej primeren je tudi za obdelavo težko filtrabilnih vin pridobljenih iz botritiziranega in prezrelega grozdja. Uporabna količina: 2-4 g/hl

    Več o produktu »
     
     
  • Kvasovke za bela sortna in aromatična vina

    Stanje zaloge: na voljo

    FERMOL AROMATIC

    Sev za uporabo v primerih, ko želimo pri nizki temperaturi fermentacije ustvariti čim več fermantacijskih sadnih ter cvetnih arom. Priporočamo uporabo v kombinaciji z FERMOL CRYOAROMAE.

    FERMOL AROME PLUS

    Izrazito sortni sev za uporabo v primerih, ko želimo maksimalno poudariti aromatični potencial sort z primarno sortno aromo (Muškat, Chardonnay, Malvazija itd). Primeren je tudi za pripravo Sauvignon-ov pri katerih poudari vonj po bezgu ter Rizlingov in Tramincev kjer želimo, da je sortna aroma prepletena z nežnimi sadnimi in cvetnimi fermentacijskimi aromami. EDINSTVENA KARAKTERISTIKA TEGA SEVA JE TA, DA NE PORABLJA GLUTATIONA IN JE ZATO IDEALEN SEV ZA VINA PROIZVEDENA IN HRANJENA V REDUKTIVNIH POGOJIH!

    FERMOL BLANC

    Je sev, ki se zelo dobro razmnožuje tudi pri nizkih temperaturah fermentacije. Ob normalni vsebnosti hranil ne proizvaja vodikovega sulfida in je zato primeren za vina, ki se bodo po fermentaciji negovala na kvasovkah.

    FERMOL BOUQUET

    Prvi sev Pascal Biotech selekcioniran za poudarek primarnih sortnih arom belih sort. Zaradi velike občutljivosti na alkohol je zelo primeren za uporabo v primerih, ko želimo prekiniti fermentacijo pred popolnim povretjem sladkorjev.

    FERMOL CHARDONNAY

    Sev selekcioniran za pripravo na telesu bogatih Chardonnayjev, Pinojev, Malvazij in vseh ostalih vrhunskih vin kjer želimo poudariti njihovo polnost, mehkost in sadnost. V fermentaciji namreč tvori velike količine polisaharidov, ki dajejo vinu polnost oz. telo, stabilizirajo arome in delujejo kot antioksidanti, ter intenzivne arome eksotičnega sadja.Zaradi teh karakteristik je idealen tako za mlada vina kot tudi za vina, ki se bodo starala v barrique sodih oz. lesu nasploh.

    FERMOL CRYOAROMAE

    Izrazito kriofilni sev selekcioniran za fermentacijo zelo bistrih belih moštov v reduktivnih pogojih (vina novega sveta) kjer želimo z nizko temperaturo fermentacije priti do vin z visoko vsebnostjo svežih sadnih in cvetnih arom (zlasti arome vrtnice) in vin bogatih z glicerolom. Pri nizki temperaturi fermentacije tvori organske kisline zaradi česar se priporoča za fermentacijo moštov z nizko vsebnostjo kislin.

    FERMOL ELEGANCE

    Nov sev pridobljen s hibridizacijo dveh kvasovk. Med fermentacijo omogoče sproščanje glikolizirnih terpenov in poveča sintezo β-feniletila, ki v kombinaciji s tiolnimi perkurzorji daje vina z značilno aromatiko TERROIR-a.

    FERMOL IPER R

    Je nov hibridni sev, selekcioniran posebej za zadovoljitev zahtev, ki jih prinašajo nove tehnologije vinifikacije belih in roze vin v reduktivnih pogojih. Odlično se razmnožuje v reduktivnih pogojih ter je sposoben sprostiti in pretvoriti žveplaste aromatične prekurzorje grozdja v tiole, ki jih od drozganja naprej ščitimo s tehniko hiper redukcije. To so značolne arome Sauvignon-a,Traminca in R. Rizlinga.

    FERMOL SAUVIGNON

    Je sev, selekcioniran predvsem za vinifikacijo sorte Sauvignon ter ostalih belih sort, ki vsebujejo prekurzorje žveplastih spojin (Ribling, Traminec). Zaradi svojega specifičnega encimskega potenciala, sposobnosti fermentacije pri nizkih temperaturah in absolutno nadpovprečne sposobnosti tvorbe pozitivnih žveplastih arom, je sposoben močno intenzivirati 4-merkaptometilpentanon, ki je karakteristična aroma sorte Sauvignon, ter nežne arome sveže paprike, aromatičnih trav in belega cvetja, kar je zelo iskano tudi pri sortah Rizling, Traminec in »Tokaj«

    Več o produktu »
     
     
  • Kvasovke za mlada rdeča in rose vina

    Stanje zaloge: na voljo

    FERMOL PB 2033

    Je sev selekcioniran predvsem za rose in mlada rdeča vina, kjer želimo hitro izlužiti antociane ter proizvesti veliko sadnih arom, ki jih iščemo v mladih rdečih vinih (gozdni sadeži, češnje, jagode itd.).

    FERMOL PRIMERUS

    Klasičen sev za proizvodnjo mladih rdčeih vin po tehnologiji karbonske maceracije. Proizvaja pomembne količine estrov, ki daje vinu izrazito sadnost.

    FERMOL ROUGE

    Je sev, ki poudari aromatični potencial in polnost mladih rdečih vin. Zaradi izredno hitrega razmnoževanja na začetku fermentacije takoj nadvlada »divje« kvasovke in vodi fermentacijo vse do popolnega povretja sladkorjev. PRIMEREN JE PREDVSEM ZA PRIPRAVO STRUKTURNIH MLADIH RDEČIH VIN S SADNIM KARAKTERJEM. Med fermentacijo zniža količino jabolčne in skupne kisline zaradi česar so z njim fermentirana vina zelo harmonična.

    Več o produktu »
     
     
  • Kvasovke za strukturna rdeča vina namenjena za daljše zorenje

    Stanje zaloge: na voljo

    FERMOL CLARIFIANT

    Edini sev na tržišču, ki je sposoben tvoriti enološko zelo aktivne pektolitične encime, ki v fazi maceracije rdečih sort pospešijo izluževanje antocianov in taninov iz jagodne kožice, kar omogoči pridobitev zelo gladkih in sadnih rdečih vin. Zaradi nizke tvorbe hlapnih kislin je zelo primeren za fermentacijo moštov s povišanimi hlapnimi kislinami ter za fermentacijo osnovnih vin za penine.

    FERMOL GRAND ROUGE

    Je prvi in edini sev na tržišču, selekcioniran zaradi edinstvene naravne sposobnosti prevlade ostalih v moštu prisotnih kvasovk. Odlikuje se z odličnimi tehnološkimi karakteristikami: hiter start fermentacije, takojšnja prevlada »divjih« kvasovk, majhna potreba po hranilih, velika odpornost na alkohol in na visoke temperature. Je klasičen sev za uporabo, ko je potrebno maksimalno zmanjšati aktivnost »divjih« kvasovk v rdeči drozgi in v primerih, ko želimo v maceraciji uporabiti minimalne količine žvepla.

    FERMOL MEDITERRANEE

    Nov sev primeren za pripravo visokoalkoholnih, na telesu bogatih vrhunski rdečih vin primernih tako za hitro konuzm kot staranje.

    FERMOL POWER

    Nov sev pridobljen s križanjem dveh sevov. Značilnost močnih fermentacij tudi v najbolj ekstremnih pogojih z majhno vsebnostjo dušika, visokih alkoholov in nedozorelimi fenoli daje sortno značilna mehka vina.

    FERMOL PREMIER CRU

    Je sev, ki ga zaradi kompleksnosti svojih karakteristik lahko smatramo za idealni sev za tradicionalna rdeča vina najvišjega kakovostnega razreda (Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz, itd.).

    Več o produktu »
     
     
  • Univerzalne kvasovke

    Stanje zaloge: na voljo

    FERMOL ASSOCIEES

    Je dvosevni pripravek, njegova cerevisiae komponenta zagotavlja hiter start fermentacije, njegova bayanus komponenta pa dokončno povretje sladkorjev tako pri nizkih kot pri visokih temperaturah fermentacije.

    FERMOL CRYOPHILE

    Je kriofilni sev posebej selekcioniran za uporabo pri moderni tehnologiji hladne predfermentativne maceracije rdečih sort pri temperaturi okrog 5-10° C.

    FERMOL DAVIS 522

    Klasičen, univerzalni, aromatično nevtralen sev za fermentacijo osnovnih belih in rdečih vin s poudarjeno primarno aromo. Zagotavlja hiter start, potek in zaključek fermentacij.

    FERMOL KILLER

    Je sev, namenjen predvsem za fermentacijo belih moštov v primerih, ko nam kletna oprema ne zagotavlja optimalnega razsluzenja.

    Več o produktu »
     
     
  • Kvasovke za penine in refermentacije

    Stanje zaloge: na voljo

    FERMOL CHARMAT

    Je sev, ki ustvarja zelo prijetne arome cvetja in agrumov, za razmnoževanje potrebuje zelo malo hranil, ustvarja precejšnjo količino glicerola, nemoteno se razmnožuje tudi pri visokih alkoholnih stopnjah, primeren je tako za fermentacije kot za ponovno aktiviranje zaustavljenih fermentacij in za refermentacije.

    FERMOL COMPLET KILLER

    Je sev, ki je zaradi svojega killer delovanje sposoben kakovostno do konca povreti tako nerazsluzene bele mošte kot rdeče drozge z visoko začetno vsebnostjo »divjih« kvasovk in visoko koncentracijo sladkorjev.

    FERMOL PERLAGE

    Je sev S bayanus, posebej izoliran iz pokrajine Champagne. Pri sekundarni fazi odstrani note, ki lahko spominjajo na oksidacijo, poudari primarne sortne arome ter daje vinom izrazite note suhega sadja in polnosti.

    Več o produktu »
     
     
  • Imobilizirane kvasovke

    Stanje zaloge: na voljo

    PROELIF

    Imobilizirane kvasovke za proizvodnjo penečih vin po klasični »champenoise« metodi. Uporabna količina: 1,2-1,5 g/Steklenico 0,75L.

    Več o produktu »
     
     
  • Bela sortna in aromatična vina

    Stanje zaloge: na voljo

    AWRI 1503

    Hibridni sev kvasovk pridobljen s tehniko gensko nespremenjenih organizmov z namenom povečati raznolikost okusa in arome belih ter rdečih vin.

    AWRI FUSION

    Hibridni sev kvasovk Saccharomyces cerevisiae in Saccharomyces cariocanus. Primeren za fermentacijo vseh sort, vinu daje kompleksnost, polnost in več sadnih arom. Priporočljiv predvsem za Sivi pinot in Chardonnay.

    AWRI 350

    Je sev S. c. bayanus. Srednje intenzivna in zelo flokulacijska kvasovka, ki proizvaja veliko aromatičnih estrov, kateri dajejo aromo sladkega tropskega sadja. Priporočljiv pri fermentaciji belih sort Traminec in Muškat ter naravno sladkih vin proizvedenih z zaustavitvijo fermentacije.

    AWRI R2

    Je sev S.c.bayanus. Zelo aktivna kvasovka s »killer« delovanjem. Odlično delovanje pri nizkih temperaturah fermentacije pri čemer sintetizira veliko cvetličnih in sadnih estrov.

    MAURIVIN SAUVIGNON L3

    Je sev Saccharomyces cerevisiae, odporna na killer kvasovke. Srednje aktivna kvasovka s sposobnostjo pretvorbe nehlapnih perkurzorjev v aromatične tiole z β-liazno aktivnostjo, ki prispevajo izrazito aromo pasijonke in tropskih sadežev Sauvignon-om.

    MAURIVIN CRU-BLANC

    Je sev Saccharomyces s »killer« aktivnostjo. Srednje aktivna kvasovka priporočljiva za fermentacijo chardonnay-ev v lesenih sodih in kasnejšim zorenjem na drožeh. Sintetizira veliko glicerola, ki daje vinom polnost in mehkobo.

    MAURIVIN ELEGANCE

    Je sev Saccharomyces cerevisiae s »killer« aktivnostjo. Znana po tem, da pri nizko temperaturni fermentaciji daje vinu prijetne tropske arome. Primerna za fermentacijo v lesenih sodih.

    Več o produktu »
     
     
  • Mlada rdeča in rose vina

    Stanje zaloge: na voljo

    AWRI 796

    Je sev Saccharomyces cerevisiae, izoliran v Južni Afriki s poudrajeno znaćilnostjo izražanja sadnih not in polnosti okusa. Priljubljen pri Shiraz, Cabernet, Sauvignon, Zinfandel, Merlot ter Chardonnay in Rizlinh od belih sort.

    MAURIVIN PRIMEUR

    Je sev Saccharomyces cerevisiae zelo občutljiv na prisotnost drugih »killer« kvasovk. Kvasovka je bila posebno izolirana za proizvodnjo mladih (belih, rose in rdečih) svežih vin. Proizvaja številne estre in višje alkohole, ki prispevajo k sadnemu karakterju vin.

    Več o produktu »
     
     
  • Strukturna rdeča vina namenjena za daljše zorenje

    Stanje zaloge: na voljo

    AWRI PLATINUM

    Je sev Saccharomyces s »killer« aktivnostjo. Gre za kvasovko nove generacije, ki poudarja sortno značilnost vin in polnost arome. Kvasovka ima visoko alkoholno toleranco in proizvede minimalne H2S in hlapnih kislin.

    MAURIVIN BP-725

    Je sev Saccharomyces cerevisiae zelo občutljiv na prisotnost drugih »killer« kvasovk. Daje značilne sortne arome, poveča ekstrakcijo barvnih komponent in preprečuje izgube tona barve rdečih vin med fermentacijo.

    Več o produktu »
     
     
  • Penine in refermentacije

    Stanje zaloge: na voljo

    MAURIVIN PDM

    Je sev S.c. bayanus, znana po odlični sposobnosti dokončanja fermentacije tudi v najtežjih razmerah. Gre za eno nazanesljivejših kvasovk, znano po svoji aktivnosti ter odpornosti na alkohol in temperaturne ekstreme ter z relativno majhno potrebno bo asimilacijskem dušiku.

    Več o produktu »
     
     
  • Derivati inaktiviranih kvasovk (uporabne količine: 20-40 g/hl)

    Stanje zaloge: na voljo

    BIOSTAB AROME GL PLUS

    Derivat inaktiviranih kvasovk z zelo visoko vsebnostjo glutationa, ki je zelo močan naravni antioksidant in zelo efikastno ščiti vino pred staranjem in pred izgubo sadnih arom ter svežine. Sestavni del Biostab Arome Plus so tudi polisaharidi, ki dajo vinu polnost, aminokisline, vitamini in mikroelementi, ki delujejo kot aktivatorji fermentacije ter steroli, ki izboljšujejo rezistentnost kvasne celice tako pri nizkih kot pri visokih temperaturah fermentacije.

    BIOSTAB COLOR

    Derivat inaktiviranih kvasovk z visoko vsebnostjo polisaharidov, ki so zelo reaktivni z polifenoli vina. V kolikor se uporabi v začetni fazi maceracije rdečih sort prepreči reakcije med polifenoli vina in beljakovinami in tako stabilizira barvo ter omogoči pridobitev bolj polnih in mehkih rdečih vin.

    BIOSTIMOL

    Ekstrakt topnega dela avtoliziranih kvasovk, z vitamini, aminokislinami, ergostrolom in mikroelementi – najbogatejša hrana za kvasovke. Nenadomestljiva v fermentaciji vin najvišjih kakovosti.

    FERMOPLUS ENERGY GLU

    Derivat inaktiviranih kvasovk z zelo visoko vsebnostjo glutationa, aminokislin, vitaminov in mikroelementov, za uporabo v fazi rehidracije kvasovk.

    Več o produktu »
     
     
  • Kompleksna hranila (uporabne količine: 40-60 g/hl)

    Stanje zaloge: na voljo

    FERMOPLUS BLANC

    Posebna aminokislinska hrana za kvasovke na osnovi diamonijevega hidrogenfosfata (DAP), pantonenske kisline in kvasnega avtolizata z visoko vsebnostjo sterolov. Idealna hrana za fermentacijo moštev iz aromatičnih belih sort grozdja kontrolirani temperaturi.

    FERMOPLUS BLANC VARIETAL

    Posebna aminokislinska hrana za kvasovke na osnovi diamonijevega hidrogenfosfata (DAP), pantonenske kisline, kvasnega avtolizata z visoko vsebnostjo sterolov in elagotanina. Idealna hrana za fermentacijo moštev iz aromatičnih belih sort grozdja pri kontrolirani temperaturi.

    FERMOPLUS INTEGRATEUR

    Posebna univerzalna aminokislinska hrana za kvasovke na osnovi kvasnega avtolizata (˃50%) bogatega na sterolih in vitaminih, diamonijevega hidrogenfosfata (DAP) in pantotenske kisline. Zagotavlja povretje sladkorjev v najtežjih pogojih (visoke alkoholne stopnje, visoke temperature, zaustavljene fermentacije). Univerzalna za fermentacijo belih moštov in rdeče drozge.

    FERMOPLUS INTEGRATEUR 20 KD

    Posebna, univerzalna hitro asimilacijska aminokislinska hrana za kvasovke na osnovi diamonijevega hidrogenfosfata (DAP), pantotenske kisline in kvasnega avtolizata z visoko vsebnostjo sterolov. Univerzalna za fermentacijo belih moštev in rdeče drozge.

    FERMOPLUS PREMIER CRUE

    Posebna aminokislinska hrana za kvasovke na osnovi diamoijevega hidrogenfosfata (DAP), pantotenske kisline, kvasnega avtolizata z visoko vsebnostjo sterolov in izbranih visokokakovostnih taninov, ki preprečujejo oksidacijo antocianov in jih stabilizirajo. Idealna hrana za fermentacijo rdečih vin najvišjih kakovosti.

    FERMOPLUS ROUGE

    Posebna aminokislinska hrana za kvasovke na osnovi diamonijevega hidrogenfosfata (DAP), poantotenske kisline, kvasnega avtolizata z visoko vsebnostjo sterolov in izbranih visoko kakovostnih hrastovih taninov, ki preprečujejo oksidacijo antocianov in jih stabilizirajo. Idealna hrana za fermentacijo mladih rdečih vin.

    Več o produktu »
     
     
  • Osnovna hranila (uporabne količine: 40-80 g/hl)

    Stanje zaloge: na voljo

    DAP

    Hrana za kvasovke na bazi diamonijevega hidrogen fosfata)

    ENOVIT

    Klasična hrana za kvasovke na osnovi diamonijevega sulfata (DAS), diamonijevega hidrogenfosfata (DAP) in pantotenske kisline.

    Več o produktu »
     
     
  • Tanini za fermentacijo in uporabo v fazi zorenja

    Stanje zaloge: na voljo

    FERMOTAN

    Kombinacija elagotaninov, proantocianidinov in gala taninov, ki omogoča zaščito antocianov po treh poteh; proantocianidini direktno vežejo antociane, elago tanini preprečujejo oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter simulirajo tvorbo etanala, ki je potreben za vezavo antocianov z proantocianidini, galo tanini pa še dodatno izboljšajo antioksidativno in kopigmentacijsko moč pripravka. Uporabna količina: 10-30 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

    FERMOTAN BLANC

    Kombinacija taninov za preprečevanje oksidacije drozge in mošta iz botritiziranega grozdja. Uporabna količina: 10-30 g/hl. Je najboljši antioksidant v teh pogojih, ker hitro efikastno zavre škodljivo delovanje polifenoloksidaz grozdja.

    FERMOTAN ANTIBOTRYTIS

    Kombinacija specifičnih proantocianidskih in elago taninov, ki preprečijo delovanje oksidacijskega encima lakaze, katera povzroča oksidacijo moštev ter posledično izgubo arom, svežina in mladosti v belih in rdečih vinih, ki so pridelana iz grozdja napadenega z Botrytis cinerea. Uporabna količina: 10-20 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

    ELLAGITAN

    Elatoanin, preprečuje oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter pospešuje vezavo antocianov s kasneje izluženimi proantocianidini grozdja. Uporabna količina: 10-30 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

    ELLAGITAN CHENE

    Sladki elago tanin iz žganega hrasta. Preprečuje oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter pospešuje njihovo vezavo s kasneje izluženimi proantocianidini grozdja. Ogladka in obogati okus vin. Elago tanin, ki v kombinaciji s kisikom omogoča omehčanje v vinu prisotnih proantocianidinov ter vezavo prostih antocianov s proantocianidini. Uporabna količina: 10-40 g/hl mošt ali 100 kg drozge.

    ELLAGITAN ROUGE

    Kombinacija elagotaninov in proantocianidinov, ki preprečuje oksidacijo antocianov v fazi pred začetkom alkoholne fermentacije, ter omogoča takojšnjo vezao ekstrahiranih antocianov z dodanimi proantocianidini. Uporabna količina: 10-40 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

    TANISOUPLE

    Sladki elago tanin iz žganega lesa. Preprečuje oksidacijo antocianov pred začetkom alkoholne fermentacije ter pospešuje njihovo vezavo s kasneje izluženimi proantocianidini grozdja. Ogladka in obogati okus vin. Uporabna količina: 10-40 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

    Več o produktu »
     
     
  • Tanini za strukturiranje

    Stanje zaloge: na voljo

    PROTAN BOIS

    Proantocianidinski tanin ekstrahiran iz quebracha. Omogoča takojšnjo vezavo ekstrahiranih antocianov z dodanimi proantocianidini že pred začetkom alkoholne fermentacije. Strukturira vino. Uporabna količina: 5-30 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

    PROTAN CHIPS

    Proacianidinski in elago tanini posebej namenjeni za povečanje strukture vina in zaščito pred oksidacijo. Primerni za vina z visoko vsebnostjo antocianov pridobljena s krajšimi maceracijami, kjer ne uspemo izlužiti ostalih strukturnih procianidinskih taninov za dosego polnosti vina. Uporabna količna: 5-40 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

    PROTAN MALBEC

    Grozdni tanin ekstrahiran iz pešk sorte Malbec, bolj poznana kot sorta, ki so jo nekoč uporabljali za strukturiranje najboljših rdečih vin iz Bordeauxa. Uporabna količina 3-25 g/hl.

    PROTAN PEPIN

    Proantocianidinski »mehki« tanin ekstrahiran iz grozdnih pečk. Omogoča takojšnjo vezavo ekstrahiranih antocianov z dodanimi proantocianidini že pred začetkom alkoholne fermentacije. Strukturira vino. Uporabna količina: 2-25 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

    PROTAN RAISIN

    Na okusu zelo mehak in na vonju zelo prijeten proantocianidinski tanin ekstrahiran iz jagodnih kožic aromatičnega belega grozdja za strukturiranje belih in rdečih vin za njihovo efikastno zaščito pred oksidacijo ter ohranitev svežine in sadnosti vin. Uporabna količina: 5-30 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

    PROTAN RAISIN BRIDGE

    Polimeriziran, zelo kakovosten proantocianidinski tanin pridobljen iz jagodnih kožic belega grozdja. Odličen za strukturiranje in mehčanje rdečih vin najvišjih kakovosti ter za stabilizacijo barve v njih. Uporabna količna: 5-30 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

    TANETHYL EFFE

    Kombinacija visoko kvalitetnih elago taninov in ekskluzivnega tanina iz jagodnih pečk grozdja, ki je proizveden po ekskluzivnem postopku aktiviranja z acetaldehidom. Zaradi teh karakteristik je ta proantocianidinski tanin sposoben stabilizirati bistveno večjo količino antocianov kot vsi drugi enološki tanini na tržišču. Uporabna količina: 10-40 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

    Več o produktu »
     
     
  • Finalizacijski tanini

    Stanje zaloge: na voljo

    ELLAGITAN BARRIQUE BLANC

    Sladki tanin z okusom vanilije, za finalno obdelavo najboljših belih vin. Pridobljen je s posebnim postopkom ekstrakcije in žganega Francoskega hrasta, ki mu zagotavlja izredno »mehkost« in aromatičnost. Uporabna količina: 2-10 g/hl

    ELLAGITAN BARRIQUE ROUGE

    Sladki tanin z okusom vanilje, za finalno obdelavo najboljših rdečih vin. Pridobljen je s posebnim postopkom ekstrakcije in žganega Francoskega hrasta, ki mu zagotavlja izredno »mehkost« in aromatičnost. Uporabna količina: 2-15 g/hl.

    WINETAN FRUITY PLUS

    Elagotanin iz posebno žganega hrastovega lesa za uporabo tako v fazi vinifikacije, kot v fazi zorenja rdečih (5-15 g/hl) in belih vin (1-5 g/hl). Vinom daje posebno aromo po jagodičevju. Idealen za pripravo vrhunskih »Rose«vin. Uporabna količina: 2-15g/hl

    WINETAN GRAPE SKIN AROME

    Na okusu zelo mehak in na vonju zelo prijeten proantocianidinski tanin ekstrahiran iz jagodnih kožic aromatičnega belega grozdja za strukturiranje belih in rdečih vin za njihoovo efikastno zaščito pred oksidacijo ter ohranitev svežine in sadnosti vin. Uporabna količina: 2-15 g/hl

    WINETAN LIMOUSIN TOAST

    Je elago tanin ekstrahiran izključno iz najkvalitetnejšega, več let staranega in z direktnim ognjem žganega francoskega hrasta Quercus Robur – Limousin. Zaradi dolgoletnega staranja lesa ter posebne tehnologije več faznega žganja in zelo počasne več fazne ekstrakcije, je na okusu veliko bolj mehak in ima intenzivnejši vonj po žganem hrastu »toasted« kot vsi dosedaj dostopni enološki tanini na tržišču. Idealen za uporabo v finalni fazi priprave vrhunskih vin na stekleničenje. Uporabna količina: 2-15 g/hl.

    Več o produktu »
     
     
  • Sredstva za žveplanje in antioksidacijsko zaščito

    Stanje zaloge: na voljo

    AMMONBISOL PLUS

    Amonijev bisulfit 70% za žveplanje drozge in mošta. Uporabna količina: 10-20 ml/hl

    AROMAX

    Antioksidant za zaščito drozge in mošta pred oksidacijo, na bazi VIT C. in K.M.B. Uporabna količina: 20 g/hl mošta ali 100 kg drozge

    AROMAX B4

    Antioksidant za zaščito drozge in mošta pred oksidacijo na bazi VIT C. in K.M.B., celuloze in perlita. Na površini oblikuje močan zaščitni sloj, ki preprečuje oksidacije med maceracijo. Uporaba tudi pri strojnem branju grozdja. Uporabna količina: 60-100 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

    AROMAX GAL

    Antioksidant za zaščito drozge in mošta pred oksidacijo, na bazi VIT C. in K.M.B. in izbranega tanina z visoko sposobnostjo vezave kisika in inaktiviranja lakaze. Uporabna količina: 20 g/hl mošta ali 100 kg drozge

    AROMAX SUPER

    Antioksidant nove generacije za zaščito drozge in mošta pred oksidacijo, na bazi VIT C, K.M.B. in izbranih taninov z visoko sposobnostjo vezave kisika. Uporabna količina: 20/hl mošta ali 100 kg drozge

    GALLOVIT C

    Inovativno sredstvo na osnovi VIT C in specifičnega antioksidacijskega galo tanina. Uporaba na grozdju in drozgi: v primerih, ko želimo preprečiti oksidacijske procese brez uporabe žvepla. Uporaba na vinu ob pretokih in pred stekleničenjem: Vino »osveži«, ter ga dolgoročno zaščiti pred prehitrim staranjem oz. pred prehitro izgubo arom, svežine in sadnosti. Uporabna količina: 5-25 g/hl mošta ali 100 kg drozge.

    KALIJEV METABISULFIT

    Dodatek 10 g/hl razvije 54 mg/l prostega S0₂

    NOXITAN

    Kombinacija kalijevega metabisulfita in izbranih taninov z visoko sposobnostjo vezave kisika. Uporabna količina: do 20 g/hl mošta ali vina

    NOXITAN AMMONIUM

    Kombinacija amonijevega bisulfita in izbranih taninov z visoko sposobnostjo vezave kisika. Uporabna količina: 15-25 ml/hl

    RIDUXHIGH

    Sredstvo na bazi K.M.B., citronske, askorbinske in metavinske kisline za zmanjšanje oksidoredukcijskega potenciala vina. Deluje na Fe-ione in vinski kamen. Vinu poveča oksidativno stabilnost. Uporabna količina: 10-25 g/hl

    Več o produktu »
     
     
  • Sredstva za bistrenje in stabilizacijo

    Stanje zaloge: na voljo

    ANTIBOTRYTYS VARIETAL

    Sredstvo na osnovi kalijevega kazeinata, bentonita in celičnih sten kvasovk, za uporabo v fazi fermentacije moštev iz belega grozdja napadenega z Botrytis-om in kislo gnilobo. Efikastno prepreči oksidacijske procese. Uporabna količina: 30-100 g/hl

    ARABINOL

    Specialna mikrofiltrirana gumiarabika visoke koncentracije za stabilizacijo barve v rdečih vinih. Uporabna količina: 20-300 ml/hl

    ARABINOL MULTINSTANT

    Specialna mikrogranulirana gumiaratika 5x bolj koncentrirana v primerjavi z ostalimi tekočimi pripravki. Brez SO₂ in drugih konzervansov; poveča učinkovitost metavinske kisline pri preprečevanju izločanja vinskega kamna. Uporabna količina: 10-100 g/hl

    ARABINOL 30

    Specifična mikrofiltrirna dolgoverižna gumiarabika visoke koncentracije, posebej preučena za mehčanje okusa in povečanje polnosti belih in rdečih vin. Sočasno izboljša stabilnost vina na beljakovine in vinski kamen ter stabilnost barve v rdečih vinih. Uporabna količina: 20-300 ml/hl

    BENTOGRAN

    Bentonit v granulah za uporabo v mikroodmerkih. Kompaktna usedlina, poudari svežino vina, hitra priprava na uporabo. Uporabna količina: 10-40 g/hl

    CARBOSIL

    Kieselsol za bistrenje in sočasno razbarvanje mošta. SiO₂ + oglje. Uporabna količina: 50-100 ml/hl + želatina.

    CLAROUGE

    Kombinirano čistilo na bazi jajčnega beljaka, bentonita, SiO₂ in želatine za fino čiščenje mladih rdečih vin. Uporabna količina: 5-50 g/hl

    CREMOR STOP EXTRA 40

    Metavinska kislina z indeksom esterifikacije nad 40. Uporabna količina: 10 g/hl

    CRYSTALFLASH

    Sredstvo za pospeševanje kristalizacije vinskega kamna v fazi hladne stabilizacije. Uporabna količina: 20-40 g/hl

    DEACID

    Sredstvo za selektiven kemični razkis mošta in vina. Uporabna količina: 130 g/hl zniža skupne kisline za 1 g/L

    DECORAN

    Oglje za razbarvanje z visoko močjo razbarvanja. Uporabna količina: 5-100 g/hl

    DEODAL

    Deodorantno oglje za odstranjevanje nevinskih vonjev. Uporabna količina: 50-100 g/hl

    DESULFIN

    Sredstvo za odstranjevanje H2S. Uporabna količina: 10-30 ml/hl mošta ali vina

    E GEL

    Tekoča želatina posebej preučena za flotacijo. Uporabna količina: 40-80 ml/hl mošta

    GELSOL

    Visoko koncentrirana tekoča želatina za uporabo v kombinaciji z kieselsolom. Uporabna količina: 5-20 ml/hl mošta ali vina

    KALIJEV SORBAT

    Uporabna količina: do 27 g/hl

    LISOCID W

    Sredstvo za eliminacijo mlečnokislinskih bakterij, za preprečitev MLF v vinih z visokim pH kjer bi sicer morali uporabiti visoke odmerke žvepla, ter za preprečevanje dviga hlapnih kislin pri zaustavljenih fermentacijah in refermentacijah. Uporabna količina: 5-50 g/hl mošta ali 100 kg drozge

    MICROCEL

    Stabilizator polifenolov in beljakovin v belih moštih na osnovi K kazeinata, bentonita in celuloze. Uporabna količina: 50-100 g/hl mošta

    NEOSOL

    Kieselsol za bistrenje mošta in vina. Uporabna količina: 30-100 ml/hl

    NEW-CEL

    Pripravek na bazi karboski-metil celuloze za trajno stabilizacijo vina na vinski kamen. 5% raztopina posebej obdelana (hidrolizirana in deviskozirana) mikrofiltrabilna, katero lahko uporabljamo tik pred filtracijo in stekleničenjem. Uporabna količina: 100-150 ml/hl

    OVOZYM

    Čisti jajčni albumin vrhunske kakovosti z visoko vsebnostjo lizozima. Uporabna količina: 50-100 g/hl

    POLYGEL W

    Sredstsvo na bazi PVPP s povečano kontaktno površino za odstranjevanje oksidativnih polifenolov iz moštev in vin. Uporabna količina od 5-20 g/hl mošta ali vina.

    PVPP PVPP

    za odstranjevanje oksidativnih polifenolov iz moštev in vin. Uporabna količina do 5-20 g/hl mošta ali vina.

    POLYCLAR V PVPP

    za odstranjevanje oksidativnih polifenolov iz moštev in vin. Poreklo ZDA. Uporabna količina: od 5-20 g/hl mošta ali vina

    SPINDASOL SB1

    Kieselsol z veliko površino, 2x hitrejši od klasičnih kieselsolov. Uporabna količina: od 50 -100 g/hl mošta

    SPINDASOL SB3

    Specifični kieselsol za veliko površino, posebej preučen za bistrenje vin. Uporabna količina: od 50 -100 g/hl mošta

    STERYL VASCHE

    Tablete proti kanu. Zaščitni učinek tablete 2-3 tedne. Pakiranje: Karton 50 kom.

    WINEGLASS

    Ribji mehur ali ribja želatina visoke kakovosti za bistrenje in mehčanje vin. Uporabna količina: 1-8 g/hl

    Več o produktu »
     
     
  • Sredstva za naplavno filtracijo

    Stanje zaloge: na voljo

    FIBROXCEL 10

    Naplavno sredstvo za formiranje prvega naplavnega sloja na naplavnih filtrih na osnovi perlita, bombaža in posebej naelektrenih naravnih celuloznih vlaken. Primerno za grobe in srednje naplavne filtracije. Doziranje: 800-1000 g/m² pri naplavljanju ter 20-80 g/hl vina med filtracijo.

    FIBROXCEL 30

    Naplavno sredstvo za formiranje prvega naplavnega sloja na naplavnih filtrih na osnovi perlita, bombaža in posebej naelektrenih naravnih culoloznih vlaken. Primerno za fine naplavne filtracije. Doziranje: 500-1000 g/m² pri naplavljanju ter 20-100 g/hl vina med filtracijo.

    FIBROXCEL VAC

    Dodatek za perlit pri vakumski filtraciji, na osnovi perlita, bombaža in posebej naelektrenih naravnih celuloznih vlaken. Izboljša homogenost in rezistentnost naplavnega sloja ter omogoča kvalitetnejšo in daljšo filtracijo. Doziranje: 10% na količino perlita pri vakuum filtrih; 20-50 g/hl vina pri naplavnih filtrih

    RANDALITE (različni tipi)

    Perliti za vakumsko in naplavno filtracijo mošta in vina.

    Več o produktu »
     
     
  • Derivati kvasovk za mehčanje in stabilizacijo

    Stanje zaloge: na voljo

    BATONNAGE PLUS AROME

    Encimsko obdelan kvasni avtolizat z veliko vsebnostjo manoproteinov, ki zaokrožijo in napolnijo okus vina, preprečujejo oksidacijo arom, ter delno stabilizirajo vino na proteine in tartrate. Pripravek vsebuje tudi encim β-glukozidazo, ki omogoča sprostitev vseh v vinu prisotnih vezanih arom. Idealen za uporabo v vinih kjer želimo poudariti aromatičnost ter izboljšati polnost okusa vina. Uporabna količina: 40 g/hl

    BATONNAGE PLUSE ELEVAGE

    Encimsko obdelan kvasni avtolizat z veliko vsebnostjo manoproteinov, ki zaokrožijo in napolnijo okus vina, preprečujejo oksidacijo arom, ter izboljšajo stabilnost vina na beljakovine in tartrate. Idealen za uporabo v vinih kjer želimo izboljšati polnost okusa vina in jih takoj efikastno zaščititi pred oksidacijo. Z njegovo uporabo takoj po končani alkoholni fermentaciji zaščitimo vse primarne in fermentacijske arome belih vin in dobimo vina, ki so manj nagnjena k porjavitvam in pordečitvam ( pinking ). Uporabna količina: 40 g/hl

    BATONNAGE PLUS 150 KD

    Kvasni avtolizat na osnovi selekcioniranih celičnih sten kvasovk obdelanih po posebnem fizikalno-kemičnem postopku, ki zagotavlja sprostitev velike količine manoproteinov, ki zaokrožijo in omehčajo okus vina, ter podaljšajo obstojnost okusa v ustih. Zaradi teh karakteristih se pripravek priporoča za uporabo v vrhunskih, na taninih bogatih rdečih vinih. Uporabna količina : 40 g/hl

    MANNO LIES PLUS

    Manoproteini iz celičnih sten kvasovk, ki odlično napolnijo in omehčajo okus vina, podaljšajo zaton vina v ustih, ter vino ščitijo pred oksidacijo in izgubo arom. Pripravek je idealen za uporabo v zaključni fazi priprave vin na stekleničenje, ko se izvajajo še zadnje korekcije okusa vina. Dodatek: 5-20 g/hl

    MANNO PURE SOFTNESS

    Čisti manoproteini iz celičnih sten kvasovk, ki zaokrožijo in omehčajo okus vina, podljašjo zaton vina v ustih, vino ščitijo pred oksidacijo in izgubo arom. Namenjen za finalizacijo vrhunskih vin, stabilizira beljakovine in tartrate. Dodatek do 10 g/hl

    MANNO PURE STAB

    Čista frakcija manoproteini iz celičnih sten kvasovk, ki stabilizirajo vinski kamen. Odlično napolnijo in omehčajo okus vina, podaljšajo zaton vina v ustih, ter vino ščitijo pred oksidacijo in izgubo arom. Omogoča naravno stabiliziranje vinskega kamna.

    Več o produktu »
     
     
  • Pripravki iz lesa "čipsi"

    Stanje zaloge: na voljo

    BOISÉLEVAGE 2

    Čipsi vrhunske kakovosti iz Ameriškega hrasta in Francoskega hrasta (LIGHT, MEDIUM, PLUS) –drobni

    BOISÉLEVAGE 4

    Čipsi vrhunske kakovosti iz Ameriškega hrasta in Francoskega hrasta (LIGHT, MEDIUM, PLUS)- srednji

    BOISÉLEVAGE 8

    Čipsi vrhunske kakovosti iz Ameriškega hrasta in Francoskega hrasta (LIGHT, MEDIUM, PLUS) - veliki

    Več o produktu »
     
     
  • Kisline

    Stanje zaloge: na voljo

    CITRONSKA KISLINA

    Monohidrat

    JABOLČNA KISLINA

    Naravna jaboljčna kislina (L+)

    MLEČNA KISLINA

    Mlečna kislina

    VINSKA KISLINA

    Naravna vinska kislina (L+) s certifikatom

    Več o produktu »
     
     
  • Filter slojnice

    Stanje zaloge: na voljo

    Klasične – alfacelulozne plošče

    PB (oznaka)  Oblika filtracije
     SA-005  Groba filtracija
     SA-010  Groba filtracija
     SA-020  Groba filtracija
     SA-030  Groba filtracija
     SA-035  Groba filtracija
     SA-390/SA-395  Groba filtracija
     SA-395  Groba filtracija
     SA-390  Groba filtracija
     SA-595  Groba filtracija
     SA-590  Groba filtracija
     SA-790  Fina filtracija
     SA-795  Fina filtracija
     SA-890  Fina filtracija
     SA-895  Fina filtracija
     SA-950/SA-955  Fina filtracija
     SA-990/SA-995  Sterilna fintracija
     SA-997  Sterilna fintracija
    Več o produktu »
     
     
  • Detergenti za čiščenje opreme iz nerjavečega jekla

    Stanje zaloge: na voljo

    ENOIDROSAN

    Tekoče, čistilno in razkužilno sredstvo za vinarsko opremo in posodo.

    CELON

    Tekoči kisli detergent z dezinfekcijskim delovanjem za odstranjevanje anorganske substance.

    CELON SPECIAL

    Tekoče in peneče kislo čistilno sredstvo za odstranjevanje anorganskih snovi. Primeren za čiščenje tako zaprtih kot odprtih sistemov.

    CRYSTAL

    Kisli peneči detergent z dezinfekcijskim delovanjem za odstranjevanje anorganskih snovi iz opreme.

    MEMBRAN UF

    Tekoči detergent za odstranjevanje organske substance z veliko vsebnostjo sekvestrenov. Uporaben za alkalna čiščenja membran za tangencialno in ultra filtracijo.

    NERLIK LIQUID

    Tekoči nepeneči detergent srednje alkaličnosti. Primeren za strojno pranje povratne embalaže, plastičnih gajbic, inox vozičkov.

    REMOVIL

    Praškasto, močno čistilno sredstvo za vinarsko opremo in posodo.

    REMOVIL LIQUID

    Tekoče, močno čistilno sredstvo za industrijsko opremo in posodo.

    REMOVIL SPECIAL

    Močno alkalni nepeneči detergent v prahu za odstranjevanje vinskega kamna s cistern, cevovodov, izmenjevalcev in ostale kletne opreme iz nerjavečega jekla.

    Več o produktu »
     
     
  • Detergenti za leseno posodo

    Stanje zaloge: na voljo

    BARRIQUE REGENERATEUR

    Tekoče, čistilno sredstvo za notranje pranje – regeneracijo barrique in navadnih sodov. Popolnoma odstrani vso umazanijo ne da bi minimalno poškodovali les.

    BARRIQUE DECOLORANT

    Tekoče čistilno sredstvo za zunanje pranje barrique in navadnih sodov.

    REMOX

    Alkalni detergent, posebej primeren za pranje lesene posode kjer efikastno odstrani organsko umazanijo brez negativnega delovanja na les.

    REMOXAN

    Dezinfekcijsko sredstvo brez klora za uporabo skupaj z detergentom Remoxan. Uporabna količina: 20% na uporabno količino Remox.

    Več o produktu »
     
     
  • Peneči detergenti za čiščenje opreme iz nerjavečega jekla

    Stanje zaloge: na voljo

    REMOFOAM

    Močan bazičen peneči detergent za odstranjevanje organske umazanije.

    CELOFOAM

    Dezinfekcijski kisel peneči detergent za odstranjevanje anorganske umazanije.

    SANIFOAM

    Tekoči peneči detergent za čiščenje in dezinfekcijo opreme in posode.

    Več o produktu »
     
     
  • Sredstva za mazanje transportnih trakov

    Stanje zaloge: na voljo

    LUBISAN VET

    Mazivo za transportne trakove z dezinfekcijskim delovanjem za inox trakove in steklenice. Uporabna količina: do 0,3%

    Več o produktu »
     
     
  • Oprema za čiščenje in dezinfekcijo

    Stanje zaloge: na voljo

    COMBIFOAM

    Lansirna pištola prirejena za pranje s penečimi detergenti in istočasno spiranje.

    FOAMLANCE

    Lansirna pištola prirejena za pranje s penečimi detergenti, katero lahko uporabljamo na vseh baromatih.

    MULTIFOAM

    (Prenosni penomat na nadtlak)

    Več o produktu »
     
     
  • BIOLACT Pakiranja za 2,5 hl; 25 hl in 250 hl vina

    Stanje zaloge: na voljo

    BIOLACT ACCLIMATEE

    Mlečno kislinske bakterije iz treh genetsko različnih sevov bakterij za uporabo v običajnih pogojih ( minimalni pH vina 3,1; minimalna temperatura inokulacije 18°C; minimalna temperatura vina med razkisom 18° C; alkohol do 14,5 vol. %

    BIOLACT AMA

    Mlečno kislinske bakterije na osnovi enega seva naravno prevladujočih bakterij selekcioniranega iz vina Amarone, ki se prideluje iz sušenega grozdja iz področja Valpolicella. Visoka alkoholna stopnja, tip vina ter pH vina (pH˂3,5) iz katerega je bil selekcioniran sev, so omogočili pridobitev seva, ki se odlično razmnožuje tudi v najtežjih pogojih (visoka alkoholna stopnja, visoka vsebnost polifenolov). Sev omogoča pridobitev vin s »čistimi« vonji, prijetnim in obstojnim okusom ter minimalno vsebnostjo hlapnih kislin in diacetila.

    BIOLACT ACCLIMATEE BM

    Mlečno kislinske bakterije iz dveh genetsko različnih sevov bakterij selekcioniranih na sorti Chardonnay v Champaniji za uporabo v oteženih pogojih ( minimalni pH vina 3,0; minimalna temperatura inokulacije 12°C; minimalna temperatura vina med razkisom 12°C; alkohol do 14,0 vol. %).

    BIOLACT FR

    Mlečno kislinska bakterija »Oenococcus oeni« selekcionirana na chardonnay-ju iz Francicorte. Ne metabolizira sladkorjev, zato jo lahko inokuliramo med alkoholno fermentacijo. Ima tudi močno β-glukozidazno aktivnost, ki sprošča vezane arome. Minimalni pH vina 3,0;

    BIOLACT ACCLIMATEE PB1025

    Mlečno kislinske bakterije na osnovi seva bakterij za uporabo v vinih z izrazito nizkim pH (minimalni pH vina 2,9; minimalna temperatura inokulacije 15°C; minimalna temperatura vina med razkisom 15°C; alkohol do 14,0 vol. %).

    BIOLACT ACCLIMATEE 4R

    Mlečno kislinske bakterije iz štirih genetsko različnih sevov bakterij za uporabo v rdečih vinih z visoko vsebnostjo fenolov (indeks polifenolov ˃ 80, minimalni pH vina 3,2; minimalna temperatura inokulacije 18° C; minimalna temperatura vina med razkisom 18°C; alkohol do 14,0 vol. %).

    BIOLACT ONE FRESH

    Mlečno kislinske bakterije na osnovi enega seva naravno prevladujočih bakterij z veliko hitrostjo razmnoževanja, za uporabo v fazi koinokulacije ali zgodnje inokulacije v oteženih pogojih ( minimalni pH vina 3,3; minimalna temperatura inokulacije 20°C; minimalna temperatura vina med razkisom 16°C; alkohol do 15,0 vol. %).

    Več o produktu »
     
     
 
Prvi23456NaslednjiZadnjiVsi
 
 

Povpraševanje

 
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
    1. Vodopivec d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Partnerji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.