Vodopivec d.o.o.
Partizanska 50
6210 SEŽANA
Tel: + 386 (0)5 73 00 420
Fax: + 386 (0)5 73 00 425
Mail: matej@enovodopivec.si
Imate vprašanje?
Naš svetovalec je dosegljiv na telefonu 05 73 00 420 vsak dan od 8h do 12h.
Stanje zaloge: na voljo
Vakuumske in pnevmatske preše podjetja SIPREM INTERNATIONAL: italianska tehnologija za kakovostna vina. Posebej so specializirani za vakumski sistem preš, ki daje najboljše rezultate zaradi napredne tehnologije.
Stanje zaloge: na voljo
Avtoklavi za proizvodnjo penin po CHARMAT postopku
Stanje zaloge: na voljo
Podjetje Garbellotto je podjetje z dolgo tradicijo, ki sega v leto 1775.
Sodi so kapacitet od 10 Hl pa do 300 Hl in več, sodi so lahko okrogli, ovalni ali pa posebno izdelani po željah kupca.
Stanje zaloge: na voljo
Stabilizacija vinskega kamna in nižanje pH (Stabymatic)
Stanje zaloge: na voljo
Več o produktu »Stanje zaloge: na voljo
Več o produktu »Stanje zaloge: na voljo
Visoko koncentrirani pektolitični encim za lažje prešanje in razsluzevanje belih moštov. Uporabna količina:1-3 g/hl
Pektolitični enim za lažje prešanje in hitro bistrenje belih moštov, ki se slabo razsluzujejo. Uporabna količina: 0,5-2g/hl
Pektolitični encim posebej pripravljen za uporabo pri moštih, ko flotiramo. Uporabna količina 2-4 ml/hl
Super koncentriran-ultrafiltriran pektolitični encim za lažje prešanje in hitro bistrenje belih moštev, ki se slabo razsluzujejo. Uporabna količina: 0,2-1,0 ml/hl
Pektolitični encim s hitrim delovanjem razgradnje pektina. Izolirana pektinliaza cepi tudi esterficirane molekule pektina kar skrajša čas delovanja in posredno ohranja večji potencial razvoja aromatike med zorenjem. Priporočljiv za vina namenjena za proizvodnjo penin. Uporabna količina: 1-3 g/hl
Stanje zaloge: na voljo
Selektivni encim za sproščanje sortnih arom. Selektivno delovanje encima na aromatične komponente vezane v jagodni kožici daje vina z izrazito sortnostjo. Uporabna količina: 2-4 g/hl
Visoko koncentrirani pektolitični encim z močnim celulaznim delovanjem. V fazi maceracije belih sort omogoče ekstrakcijo snovi, ki dajejo vinu polnost, prostih arom in aromatičnih prekurzorjev. Uporabna količina: 3-5 g/hl
Tekoči pektolitični encim namenjen predvsem za uporabo v fazi maceracije belega grozdja. Za raliko od klasičnih encimov omogoča hitro in efikastno ekstrakcijo aromatičnih snovi ter hitro depektinizacijo tudi pri temperaturah nižjih od 12°C (kriomaceracija). Uporabna količina: 1-5 ml/hl
Super koncentriran-ultrafiltriran pektolitični encim za uporabo v fazi maceracije belega grozdja s specifičnimi aktivnostmi, ki omogočajo izlužitev sortnih arom in aromatičnih prekurzorjev iz jagodne kožice ter njihov prehod v mošt. Uporabna količina: 0,4-0,8 ml/hl
Tekoči pektolitični encim z močnim β-glukozidaznim delovanjem za povečanje aromatične intenzitete vin v fazi zorenja. Dodatek v vino po prvem pretoku omogoče sprostitev tudi tistih sortnih arom, ki bi sicer ostale vezane. Uporabna količina: 2-5 g/hl
Stanje zaloge: na voljo
Super koncentriran-ultrafiltriran pektolitični encim z močnim celulaznim in hemicelulaznim delovanjem. V fazi maceracije rdečih sort omogoče hitro in kakovostno ekstrakcijo antocianov in taninov, ki stabilizirajo barvo, ter aromatičnih snovi iz jagodnih kožic. Uporabna količina: 0,4-0,6 ml/hl
Visoko koncentrirani pektolitični encim z močnim celulaznim in hemicelulaznim delovanjem. V fazi maceracije rdečih sort omogoča hitro in kakovostno ekstrakcijo antocianov, taninov, ki stabilizirajo barvo ter aromatičnih snovi iz jagodnih kožic. Uporabna količina: 3-5 g/hl
Visoko koncentrirani pektolitični granulirani encim za uporabo na grozdju, ki je napadeno z botrytisom, kjer zelo hitro prepreči delovanje polifenoloksidaz, ki uničujejo aromatične prekurzorje in barvo. Uporabna količina: 2-4 g/hl
Inovativni encim za ekstrakcijo polisaharidov iz droži belih in rose moštev ter njihovo razgradnjo, kar omogoča pridobitev na okusu bolj mehkih in na aromi intenzivnih vin. Uporabna količina: 8-10 g/hl
Encim namenjen za zorenje vina na lastnih drožeh in nadpovprečen dvig senzorične kakovosti. Posebnost tega encima je tudi sposobnost razgradnje glukanov in s tem dobrega bistrenja in filtrabilnosti vin, ki so pridelana iz botritiziranega grozdja. Uporabna količina: 2-4 g/hl
Encim na bazi β-glukanaze in koncentriranih pektinaz za uporabo v fazi zorenja vina na kvasovkah, kjer deluje na celične stene kvasovk in omogoči hitro in popolno sprostitev polisaharidov, ki omehčajo okus vina, ter delujejo kot stabilizatorji arom, barve in beljakovin. Posebej primeren je tudi za obdelavo težko filtrabilnih vin pridobljenih iz botritiziranega in prezrelega grozdja. Uporabna količina: 2-4 g/hl
Stanje zaloge: na voljo
Sev za uporabo v primerih, ko želimo pri nizki temperaturi fermentacije ustvariti čim več fermantacijskih sadnih ter cvetnih arom. Priporočamo uporabo v kombinaciji z FERMOL CRYOAROMAE.
Izrazito sortni sev za uporabo v primerih, ko želimo maksimalno poudariti aromatični potencial sort z primarno sortno aromo (Muškat, Chardonnay, Malvazija itd). Primeren je tudi za pripravo Sauvignon-ov pri katerih poudari vonj po bezgu ter Rizlingov in Tramincev kjer želimo, da je sortna aroma prepletena z nežnimi sadnimi in cvetnimi fermentacijskimi aromami. EDINSTVENA KARAKTERISTIKA TEGA SEVA JE TA, DA NE PORABLJA GLUTATIONA IN JE ZATO IDEALEN SEV ZA VINA PROIZVEDENA IN HRANJENA V REDUKTIVNIH POGOJIH!
Je sev, ki se zelo dobro razmnožuje tudi pri nizkih temperaturah fermentacije. Ob normalni vsebnosti hranil ne proizvaja vodikovega sulfida in je zato primeren za vina, ki se bodo po fermentaciji negovala na kvasovkah.
Prvi sev Pascal Biotech selekcioniran za poudarek primarnih sortnih arom belih sort. Zaradi velike občutljivosti na alkohol je zelo primeren za uporabo v primerih, ko želimo prekiniti fermentacijo pred popolnim povretjem sladkorjev.
Sev selekcioniran za pripravo na telesu bogatih Chardonnayjev, Pinojev, Malvazij in vseh ostalih vrhunskih vin kjer želimo poudariti njihovo polnost, mehkost in sadnost. V fermentaciji namreč tvori velike količine polisaharidov, ki dajejo vinu polnost oz. telo, stabilizirajo arome in delujejo kot antioksidanti, ter intenzivne arome eksotičnega sadja.Zaradi teh karakteristik je idealen tako za mlada vina kot tudi za vina, ki se bodo starala v barrique sodih oz. lesu nasploh.
Izrazito kriofilni sev selekcioniran za fermentacijo zelo bistrih belih moštov v reduktivnih pogojih (vina novega sveta) kjer želimo z nizko temperaturo fermentacije priti do vin z visoko vsebnostjo svežih sadnih in cvetnih arom (zlasti arome vrtnice) in vin bogatih z glicerolom. Pri nizki temperaturi fermentacije tvori organske kisline zaradi česar se priporoča za fermentacijo moštov z nizko vsebnostjo kislin.
Nov sev pridobljen s hibridizacijo dveh kvasovk. Med fermentacijo omogoče sproščanje glikolizirnih terpenov in poveča sintezo β-feniletila, ki v kombinaciji s tiolnimi perkurzorji daje vina z značilno aromatiko TERROIR-a.
Je nov hibridni sev, selekcioniran posebej za zadovoljitev zahtev, ki jih prinašajo nove tehnologije vinifikacije belih in roze vin v reduktivnih pogojih. Odlično se razmnožuje v reduktivnih pogojih ter je sposoben sprostiti in pretvoriti žveplaste aromatične prekurzorje grozdja v tiole, ki jih od drozganja naprej ščitimo s tehniko hiper redukcije. To so značolne arome Sauvignon-a,Traminca in R. Rizlinga.
Je sev, selekcioniran predvsem za vinifikacijo sorte Sauvignon ter ostalih belih sort, ki vsebujejo prekurzorje žveplastih spojin (Ribling, Traminec). Zaradi svojega specifičnega encimskega potenciala, sposobnosti fermentacije pri nizkih temperaturah in absolutno nadpovprečne sposobnosti tvorbe pozitivnih žveplastih arom, je sposoben močno intenzivirati 4-merkaptometilpentanon, ki je karakteristična aroma sorte Sauvignon, ter nežne arome sveže paprike, aromatičnih trav in belega cvetja, kar je zelo iskano tudi pri sortah Rizling, Traminec in »Tokaj«
Stanje zaloge: na voljo
Je sev selekcioniran predvsem za rose in mlada rdeča vina, kjer želimo hitro izlužiti antociane ter proizvesti veliko sadnih arom, ki jih iščemo v mladih rdečih vinih (gozdni sadeži, češnje, jagode itd.).
Klasičen sev za proizvodnjo mladih rdčeih vin po tehnologiji karbonske maceracije. Proizvaja pomembne količine estrov, ki daje vinu izrazito sadnost.
Je sev, ki poudari aromatični potencial in polnost mladih rdečih vin. Zaradi izredno hitrega razmnoževanja na začetku fermentacije takoj nadvlada »divje« kvasovke in vodi fermentacijo vse do popolnega povretja sladkorjev. PRIMEREN JE PREDVSEM ZA PRIPRAVO STRUKTURNIH MLADIH RDEČIH VIN S SADNIM KARAKTERJEM. Med fermentacijo zniža količino jabolčne in skupne kisline zaradi česar so z njim fermentirana vina zelo harmonična.
Stanje zaloge: na voljo
Edini sev na tržišču, ki je sposoben tvoriti enološko zelo aktivne pektolitične encime, ki v fazi maceracije rdečih sort pospešijo izluževanje antocianov in taninov iz jagodne kožice, kar omogoči pridobitev zelo gladkih in sadnih rdečih vin. Zaradi nizke tvorbe hlapnih kislin je zelo primeren za fermentacijo moštov s povišanimi hlapnimi kislinami ter za fermentacijo osnovnih vin za penine.
Je prvi in edini sev na tržišču, selekcioniran zaradi edinstvene naravne sposobnosti prevlade ostalih v moštu prisotnih kvasovk. Odlikuje se z odličnimi tehnološkimi karakteristikami: hiter start fermentacije, takojšnja prevlada »divjih« kvasovk, majhna potreba po hranilih, velika odpornost na alkohol in na visoke temperature. Je klasičen sev za uporabo, ko je potrebno maksimalno zmanjšati aktivnost »divjih« kvasovk v rdeči drozgi in v primerih, ko želimo v maceraciji uporabiti minimalne količine žvepla.
Nov sev primeren za pripravo visokoalkoholnih, na telesu bogatih vrhunski rdečih vin primernih tako za hitro konuzm kot staranje.
Nov sev pridobljen s križanjem dveh sevov. Značilnost močnih fermentacij tudi v najbolj ekstremnih pogojih z majhno vsebnostjo dušika, visokih alkoholov in nedozorelimi fenoli daje sortno značilna mehka vina.
Je sev, ki ga zaradi kompleksnosti svojih karakteristik lahko smatramo za idealni sev za tradicionalna rdeča vina najvišjega kakovostnega razreda (Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz, itd.).
Stanje zaloge: na voljo
Je dvosevni pripravek, njegova cerevisiae komponenta zagotavlja hiter start fermentacije, njegova bayanus komponenta pa dokončno povretje sladkorjev tako pri nizkih kot pri visokih temperaturah fermentacije.
Je kriofilni sev posebej selekcioniran za uporabo pri moderni tehnologiji hladne predfermentativne maceracije rdečih sort pri temperaturi okrog 5-10° C.
Klasičen, univerzalni, aromatično nevtralen sev za fermentacijo osnovnih belih in rdečih vin s poudarjeno primarno aromo. Zagotavlja hiter start, potek in zaključek fermentacij.
Je sev, namenjen predvsem za fermentacijo belih moštov v primerih, ko nam kletna oprema ne zagotavlja optimalnega razsluzenja.
Stanje zaloge: na voljo
Je sev, ki ustvarja zelo prijetne arome cvetja in agrumov, za razmnoževanje potrebuje zelo malo hranil, ustvarja precejšnjo količino glicerola, nemoteno se razmnožuje tudi pri visokih alkoholnih stopnjah, primeren je tako za fermentacije kot za ponovno aktiviranje zaustavljenih fermentacij in za refermentacije.
Je sev, ki je zaradi svojega killer delovanje sposoben kakovostno do konca povreti tako nerazsluzene bele mošte kot rdeče drozge z visoko začetno vsebnostjo »divjih« kvasovk in visoko koncentracijo sladkorjev.
Je sev S bayanus, posebej izoliran iz pokrajine Champagne. Pri sekundarni fazi odstrani note, ki lahko spominjajo na oksidacijo, poudari primarne sortne arome ter daje vinom izrazite note suhega sadja in polnosti.
Stanje zaloge: na voljo
Imobilizirane kvasovke za proizvodnjo penečih vin po klasični »champenoise« metodi. Uporabna količina: 1,2-1,5 g/Steklenico 0,75L.
Stanje zaloge: na voljo
Hibridni sev kvasovk pridobljen s tehniko gensko nespremenjenih organizmov z namenom povečati raznolikost okusa in arome belih ter rdečih vin.
Hibridni sev kvasovk Saccharomyces cerevisiae in Saccharomyces cariocanus. Primeren za fermentacijo vseh sort, vinu daje kompleksnost, polnost in več sadnih arom. Priporočljiv predvsem za Sivi pinot in Chardonnay.
Je sev S. c. bayanus. Srednje intenzivna in zelo flokulacijska kvasovka, ki proizvaja veliko aromatičnih estrov, kateri dajejo aromo sladkega tropskega sadja. Priporočljiv pri fermentaciji belih sort Traminec in Muškat ter naravno sladkih vin proizvedenih z zaustavitvijo fermentacije.
Je sev S.c.bayanus. Zelo aktivna kvasovka s »killer« delovanjem. Odlično delovanje pri nizkih temperaturah fermentacije pri čemer sintetizira veliko cvetličnih in sadnih estrov.
Je sev Saccharomyces cerevisiae, odporna na killer kvasovke. Srednje aktivna kvasovka s sposobnostjo pretvorbe nehlapnih perkurzorjev v aromatične tiole z β-liazno aktivnostjo, ki prispevajo izrazito aromo pasijonke in tropskih sadežev Sauvignon-om.
Je sev Saccharomyces s »killer« aktivnostjo. Srednje aktivna kvasovka priporočljiva za fermentacijo chardonnay-ev v lesenih sodih in kasnejšim zorenjem na drožeh. Sintetizira veliko glicerola, ki daje vinom polnost in mehkobo.
Je sev Saccharomyces cerevisiae s »killer« aktivnostjo. Znana po tem, da pri nizko temperaturni fermentaciji daje vinu prijetne tropske arome. Primerna za fermentacijo v lesenih sodih.
Stanje zaloge: na voljo
Je sev Saccharomyces cerevisiae, izoliran v Južni Afriki s poudrajeno znaćilnostjo izražanja sadnih not in polnosti okusa. Priljubljen pri Shiraz, Cabernet, Sauvignon, Zinfandel, Merlot ter Chardonnay in Rizlinh od belih sort.
Je sev Saccharomyces cerevisiae zelo občutljiv na prisotnost drugih »killer« kvasovk. Kvasovka je bila posebno izolirana za proizvodnjo mladih (belih, rose in rdečih) svežih vin. Proizvaja številne estre in višje alkohole, ki prispevajo k sadnemu karakterju vin.
Prvi | Prejšnji | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Naslednji | Zadnji | Vsi |