Vodopivec d.o.o.
Partizanska 50
6210 SEŽANA
Tel: + 386 (0)5 73 00 420
Fax: + 386 (0)5 73 00 425
Mail: matej@enovodopivec.si
Hibridni sev kvasovk pridobljen s tehniko gensko nespremenjenih organizmov z namenom povečati raznolikost okusa in arome belih ter rdečih vin.
Hibridni sev kvasovk Saccharomyces cerevisiae in Saccharomyces cariocanus. Primeren za fermentacijo vseh sort, vinu daje kompleksnost, polnost in več sadnih arom. Priporočljiv predvsem za Sivi pinot in Chardonnay.
Je sev S. c. bayanus. Srednje intenzivna in zelo flokulacijska kvasovka, ki proizvaja veliko aromatičnih estrov, kateri dajejo aromo sladkega tropskega sadja. Priporočljiv pri fermentaciji belih sort Traminec in Muškat ter naravno sladkih vin proizvedenih z zaustavitvijo fermentacije.
Je sev S.c.bayanus. Zelo aktivna kvasovka s »killer« delovanjem. Odlično delovanje pri nizkih temperaturah fermentacije pri čemer sintetizira veliko cvetličnih in sadnih estrov.
Je sev Saccharomyces cerevisiae, odporna na killer kvasovke. Srednje aktivna kvasovka s sposobnostjo pretvorbe nehlapnih perkurzorjev v aromatične tiole z β-liazno aktivnostjo, ki prispevajo izrazito aromo pasijonke in tropskih sadežev Sauvignon-om.
Je sev Saccharomyces s »killer« aktivnostjo. Srednje aktivna kvasovka priporočljiva za fermentacijo chardonnay-ev v lesenih sodih in kasnejšim zorenjem na drožeh. Sintetizira veliko glicerola, ki daje vinom polnost in mehkobo.
Je sev Saccharomyces cerevisiae s »killer« aktivnostjo. Znana po tem, da pri nizko temperaturni fermentaciji daje vinu prijetne tropske arome. Primerna za fermentacijo v lesenih sodih.
Stanje zaloge: na voljo